PROSJEKTER

Snart klart for Nordhordlandsprosjekt til flere hundre millioner

Vegvesenet inviterer til markedsdialog om 5,5 kilometer ny fylkesvei.

Ordfører Øyvind Oddekalv i Meland kommune holdt i spakene da starten på Nordhordlandspakken ble markert i fjor høst.
Ordfører Øyvind Oddekalv i Meland kommune holdt i spakene da starten på Nordhordlandspakken ble markert i fjor høst. Foto: Statens vegvesen
14. mars 2019 - 14:35

Nordhordlandspakken inneholder totalt 21 prosjekter og har en beregnet totalkostnad på drøye 1,5 milliarder kroner.

Nå inviterer Vegvesenet til markedsdialog på vegne av Hordaland fylkeskommune. Det gjelder byggingen av ny fylkesvei 565 Marås–Soltveit i Radøy kommune, et prosjekt som i Stortingsproposisjonen ble kostnadsberegnet til 642 millioner 2017-kroner. ÅDT er cirka 1600.

Veien Marås-Soltveit er en totalentreprise, og Vegvesenet vil ha et markedsdialogmøte med entreprenørene for å legge fram prosjektet.

Delprosjektene som inngår i Nordhordlandspakken. Illustrasjon: Statens vegvesen

– I etterkant kan interesserte entreprenører melde seg på til egne møter med oss. Deretter kan de levere tilbud til prekvalifisering, og så plukker vi ut tre-fire firmaer til forhandlinger før de kan komme med et komplett tilbud, forteller Ellen Marie Hundvebakke, som jobber med byggherrestøtte i Vegvesenet, til Veier24.

Svært dårlig standard

Den nye veien vil erstatte deler av dagens fylkesvei 565, som har svært dårlig standard og ikke oppfyller dagens krav. Veibredden varierer fra 3,5 til 5,5 meter. Fartsgrensen er på 50 og 60 km/t på store deler av strekningen, og det er mange uoversiktlige avkjørsler.

Veistrekningen som skal bygges er på ca. 5,5 kilometer, og skal bygges som tofeltsvei med bredde på ca. 7,5 meter, og med forsterket midtoppmerking (sinusfresing). I tillegg kommer landbruksveier og -avkjørsler.

Det skal også bygges to bruer på henholdsvis ca. 24 meter (Haukåsen bru) og ca.100 meter (Storrindsvatnet bru), to underganger og diverse fauna- og våtmarks passasjer på strekningen.

Det skal bygges busslommer på Haukås og Soltveit. I tillegg skal det bygges innfartsparkeringer på Haukås og Soltveit, en rasteplass, en tømmervelteplass og en bomstasjon.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.