Skilt og rekkverk er god butikk: Norske Saferoad Group omsatte for 5,7 milliarder i fjor

Det norskbaserte konsernet, som er en av Europas ledende leverandører av trafikksikkerhetsløsninger, leverte et overskudd på 591 millioner kroner.

Rekkverk, skilt og lysmaster er alle produkter fra Saferoad Group.  Bildet er fra Skodjebrua i Møre og Romsdal.
Rekkverk, skilt og lysmaster er alle produkter fra Saferoad Group. Bildet er fra Skodjebrua i Møre og Romsdal. Foto: Per Eide
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. mars 2022 - 13:48

2021 ble nok et rekordår Saferoad Group, med økning i både salg og resultat. Selskapet har klart seg godt i et utfordrende pandemi-år, melder selskapet i en pressemelding.

Omsetningen på 5, 751 milliarder kroner representerer en økning på 9 prosent fra året før, mens driftsresultatet endte på 591 milliner kroner, opp 5 prosent.

Tall i tusen kroner

2021

2020

Endring

Omsetning

 

5,751

 

5,258

9 %

 EBITDA1

591

563

5 %

 

I 2021 åpnet konsernet sitt nye galvaniseringsanlegg til en verdi av 200 millioner kroner i Polen. Anlegget leverer allerede betydelig positive driftsmessige effekter og vil fortsette med dette i årene fremover.

Marked med sterk underliggende vekst

Konsernsjef Espen Asheim i Saferoad Group. <i>Foto:  Saferoad</i>
Konsernsjef Espen Asheim i Saferoad Group. Foto:  Saferoad

– Vår strategiske retning ga gode resultater og viser en robust virksomhet i stand til å navigere i de mange utfordringene som fulgte med pandemien, inklusive en sterk økning i råvarepriser som rammet næringen. I 2022 står vi fortsatt overfor disse utfordringene sammen med en stadig mer ustabil politisk situasjon. Evnen til å tilpasse seg stadig skiftende forhold fortsetter å være en nøkkel fremover, sier konsernsjef Espen Asheim i Saferoad Group.

– Vi er i et godt marked med stabil vekst støttet av stadig økende fokus på trafikksikkerhet i hele Europa. Vi økte omsetningen med 9 prosent, og gjennom disiplinert håndtering av økte råvarepriser oppnådde vi en EBITDA-vekst på 5 prosent i løpet av året. Det er vi godt fornøyd med, sier finansdirektør Thomas Røkke hos Saferoad Group.

Vis mer

En ny langsiktig finansieringsavtale ble inngått for konsernet i 2021, som gir en solid økonomisk plattform for videre utvikling av konsernet i årene som kommer.

– Oppkjøp og konsolidering blir stadig viktigere for veksten fremover. Vi har en sterk økonomisk plattform og er godt posisjonert til å vokse videre i nye områder og tilstøtende markeder, konkluderer Espen Asheim.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.