Rekkverk, skilt og lysmaster er alle produkter fra Saferoad Group. Bildet er fra Skodjebrua i Møre og Romsdal.
Rekkverk, skilt og lysmaster er alle produkter fra Saferoad Group. Bildet er fra Skodjebrua i Møre og Romsdal. (Foto: Per Eide)

Skilt og rekkverk er god butikk: Norske Saferoad Group omsatte for 5,7 milliarder i fjor

Det norskbaserte konsernet, som er en av Europas ledende leverandører av trafikksikkerhetsløsninger, leverte et overskudd på 591 millioner kroner.

2021 ble nok et rekordår Saferoad Group, med økning i både salg og resultat. Selskapet har klart seg godt i et utfordrende pandemi-år, melder selskapet i en pressemelding.

Omsetningen på 5, 751 milliarder kroner representerer en økning på 9 prosent fra året før, mens driftsresultatet endte på 591 milliner kroner, opp 5 prosent.

Tall i tusen kroner

2021

2020

Endring

Omsetning

 

5,751

 

5,258

9 %

 EBITDA1

591

563

5 %

 

I 2021 åpnet konsernet sitt nye galvaniseringsanlegg til en verdi av 200 millioner kroner i Polen. Anlegget leverer allerede betydelig positive driftsmessige effekter og vil fortsette med dette i årene fremover.

Marked med sterk underliggende vekst

Konsernsjef Espen Asheim i Saferoad Group. Foto: Saferoad

– Vår strategiske retning ga gode resultater og viser en robust virksomhet i stand til å navigere i de mange utfordringene som fulgte med pandemien, inklusive en sterk økning i råvarepriser som rammet næringen. I 2022 står vi fortsatt overfor disse utfordringene sammen med en stadig mer ustabil politisk situasjon. Evnen til å tilpasse seg stadig skiftende forhold fortsetter å være en nøkkel fremover, sier konsernsjef Espen Asheim i Saferoad Group.

– Vi er i et godt marked med stabil vekst støttet av stadig økende fokus på trafikksikkerhet i hele Europa. Vi økte omsetningen med 9 prosent, og gjennom disiplinert håndtering av økte råvarepriser oppnådde vi en EBITDA-vekst på 5 prosent i løpet av året. Det er vi godt fornøyd med, sier finansdirektør Thomas Røkke hos Saferoad Group.

Fakta om Saferoad Group

Saferoad Group er en ledende leverandør av trafikksikkerhetsløsninger i Europa. Selskapet har mer enn 75 års erfaring og tilbyr et bredt spekter av innovative høykvalitetsprodukter og -tjenester skreddersydd for å bedre sikkerheten for trafikanter. Selskapet bidrar til å legge grunnlaget for fremtidens sikre infrastrukturløsninger.

 • Europeisk leverandør av trafikksikkerhetsløsninger
  • Skilt og arbeidsvarsling
  • Autovern og rekkverk
  • Lysstolper og master
  • Veimerking
 • Tilstedeværelse i 13 land
 • 2 500 ansatte
 • Bygger på sammenslåingen av Ørsta-konsernet og Euroskilt-konsernet
 • Etablert i 1947
 • FSN Capital er majoritetsaksjonær
 • Styreleder: Patrik Nolåker

En ny langsiktig finansieringsavtale ble inngått for konsernet i 2021, som gir en solid økonomisk plattform for videre utvikling av konsernet i årene som kommer.

– Oppkjøp og konsolidering blir stadig viktigere for veksten fremover. Vi har en sterk økonomisk plattform og er godt posisjonert til å vokse videre i nye områder og tilstøtende markeder, konkluderer Espen Asheim.

 

Forsiden akkurat nå