ASFALT

Skal produsere i løpet av høsten: NCC bygger ny asfaltfabrikk på Rugsland

Arbeidet med å sette opp den nye asfaltfabrikken starter opp til våren og skal etter planen stå klar til å produsere asfalt i løpet av senhøsten 2020

Til våren starter arbeidet med å bygge en helt ny asfaltfabrikk på Rugstad, som NCC regner å ha i produksjon på høsten en gang.
Til våren starter arbeidet med å bygge en helt ny asfaltfabrikk på Rugstad, som NCC regner å ha i produksjon på høsten en gang. Foto: NCC
4. mars 2020 - 10:08

NCC har hatt asfaltfabrikk på Rugsland i en årrekke og tiden er nå inne for en kraftig fornyelse gjennom en ny og moderne asfaltfabrikk. Produksjonskapasiteten økes betydelig og fabrikken vil produsere asfalt på en mer bærekraftig måte. Planene er nå godkjent av kommunen, forteller selskapet i en pressemelding.

– Det er et spennende marked på Sørlandet, og det er veldig gledelig at vi nå har fått godkjennelse til å investere i en ny, toppmoderne asfaltfabrikk på Rugsland, sier Joar Caspersen, administrerende direktør i NCC Industry.

Les også

Starter arbeidet til våren

Administrerende direktør i NCC Industry, Joar Caspersen, Foto: NCC

Arbeidet med å sette opp den nye asfaltfabrikken starter opp til våren og den skal etter planen stå klar til å produsere asfalt i løpet av senhøsten 2020. Dermed går den gamle asfaltfabrikken nå inn i sin siste sesong og vil produsere helt frem til den nye fabrikken står klar.

Den nye asfaltfabrikken på Rugsland, vil i likhet med den forrige fabrikk-investeringen på Steinskogen i Bærum, være topp moderne og ha god kapasitet til å produsere asfalt med betydelig lavere CO2-utslipp enn den gamle.

– Fyring med trepellets i kombinasjon med økt andel gjenbruksasfalt, vil gi NCCs asfalt en stor miljøfordel, mener Caspersen.

Solid posisjon

NCC Industry har over lengre tid satset stort på Sørlandet, og har opparbeidet en solid posisjon i markedet og gjennomført store og små asfaltprosjekter. Nylig ble det også ansatt ny distriktssjef i Stavanger, som er et ledd i en videre satsing i Sør.

– Vi ønsker å markere oss på Sørlandet. Det er mange spennende prosjekter på gang i dette området, og vi ønsker å ta del i dette. Med en ny asfaltfabrikk med økt kapasitet i Kristiansand, og en relansering av NCC Industrys tilstedeværelse i Stavanger og Rogaland, er vi i ferd med å få et solid fotfeste i asfaltmarkedet i Sør, sier Joar Caspersen.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.