Samarbeidsprosjektet Grieg tunnel i Bergen. Fv. Thomas Moen i Phoenix Contact (LEDlysstyring), Sven Neervoort i Dräger (gassdeteksjon og røykdykkerutstyr), Terje Mork i Euroskilt (bl. a. skilt), Hans Øien i Thorn Lightning (bl. a. LEDlys), Wenche Tandrevoll i Øglænd System (tunneloppheng og –rammer), Helge Stridsklev i Waterwall (brannsikring), Kenneth Jonsson i Cipherstone (lys- og trafikksensorer) og Atle Riskedal i Norwegian Tunnel Safety Cluster (klyngedrift og innovasjonsstimulasjon).
Samarbeidsprosjektet Grieg tunnel i Bergen. Fv. Thomas Moen i Phoenix Contact (LEDlysstyring), Sven Neervoort i Dräger (gassdeteksjon og røykdykkerutstyr), Terje Mork i Euroskilt (bl. a. skilt), Hans Øien i Thorn Lightning (bl. a. LEDlys), Wenche Tandrevoll i Øglænd System (tunneloppheng og –rammer), Helge Stridsklev i Waterwall (brannsikring), Kenneth Jonsson i Cipherstone (lys- og trafikksensorer) og Atle Riskedal i Norwegian Tunnel Safety Cluster (klyngedrift og innovasjonsstimulasjon). (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)

World Tunnel Congress i Bergen:

Samarbeidet om egen tunnel

Øglænd System og en rekke samarbeidspartnere hadde bygd sin egen lille Grieg tunnel på 12,43 meter for å vise fram tunnelteknologi for resten av verden.

– I stedet for å lage en bitteliten utestand så dro vi med oss noen samarbeidspartnere og laget noe helt spesielt, forteller Bjørn Slettebø i Øglænd System. Resultatet ble den såkalte Grieg tunnel på 12.430 mm.

– Her har vi samlet en rekke gode leverandører som kan vise fram mye norsk tunnelteknologi som ikke er så utbredt ellers i Europa. Og responsen er god. Det er nok ikke siste gang vi gjør noe slikt, sier Slettebø.

– Jeg har sjelden eller aldri sett noe lignende samarbeid i bransjen. Firmaene stilte opp når vi begynte å ringe. Det var et par som ikke ville være med, men nå under WTC er det flere som står i kø for å få være med, forteller han.

Forsiden akkurat nå