Røstad Entreprenør leder klart i Osen

Stor deltakelse og lave priser preger konkurransen om utbedring av fylkesveg 715 i Osen i Sør-Trøndelag. Røstad Entreprenør fra Verdal leder klart med et anbud på 90 millioner kroner.

Dette bildet av fylkesveg 715 ut ved Skarvåsfossen viser tydelig behovet for utbedring. Mye rart skal skje hvis ikke jobben går til Røstad Entreprenør.
Dette bildet av fylkesveg 715 ut ved Skarvåsfossen viser tydelig behovet for utbedring. Mye rart skal skje hvis ikke jobben går til Røstad Entreprenør. Bilde: Statens vegvesen
20. des. 2017 - 14:20

De store glimrer med sitt fravær. Blant riksentreprenørene er det bare Mesta som har gitt anbud, men konkurransen er det ingen ting å si på. Flere anbud ligger godt under byggherrekalkylen. Byggeleder Martin Engum er forståelig nok godt fornøyd med både prisnivået og deltakelsen.


Dette er rekkefølgen bak lederen:

Johs. J. Syltern fra Åfjord                                 99,7 mill.
Tore Løkke fra Åfjord                                    107,3 mill.
Contexo fra Hønefoss                                   108,8 mill.
Mesta                                                              119,8 mill.
Tverås Maskin & Transport fra Stjørdal    120,2 mill.
M3 Anlegg fra Bodø                                     128,1 mill.
Lesja Bulldozerlag                                        160,6 mill.

Det er seks parsellene som skal utbedres. Alle ligger i Steinsdalen. Ytterpunktene er Osen sentrum i vest og Almlifossen i øst. Avstanden mellom dem er 16,5 km.

Standarden er utilfredsstillende på hele strekningen, men økonomien tillater ikke en generell oppgradering, derfor blir bare de verste bitene tatt.

Den nye vegen får en asfaltert bredde på 6,5 meter. I kommunesentret i Osen skal det anlegges et 160 meter langt fortau. I forbindelse med det skal det settes opp en støtemur på 200 kvm.

Entreprisen er et delprosjekt i vegpakken Fosenvegene. Den som får kontrakten, må fullføre jobben innen 1. mai 2020.

Den romslige byggetiden har sammenheng med at omkjøringsmulighetene er dårlige. Entreprenøren må derfor regne med mye trafikk i anleggsområdet. Desuten er det noen områder med dårlige grunnforhold.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.