Med en diameter på fire meter er dette plastrøret det største som noensinne er brukt til en vegkonstruksjon i Norge. Fra venstre Fredrik Nyland i Viken Fylkeskommune, Anders Ellevold Seielstad i Statens vegvesen og Terje Ottesen i Geosyntia.
Med en diameter på fire meter er dette plastrøret det største som noensinne er brukt til en vegkonstruksjon i Norge. Fra venstre Fredrik Nyland i Viken Fylkeskommune, Anders Ellevold Seielstad i Statens vegvesen og Terje Ottesen i Geosyntia. (Foto: Jarle Skoglund)

Rekordrør på plass under E18

Sist helg ble et 30 meter langt plastrør med en innvendig diameter på fire meter lagt på plass under E18 på Holstad i Follo.

Utskiftingen var først planlagt til slutten av august i år, men ble utsatt.

Ifølge leverandøren Geosyntia er dette Europas største PE-rør brukt til veiformål. Det har en egenvekt på solide 40 tonn.

Les også

Startet 2. november

– Prosjektet ble utført gjennom driftskontrakten i Follo som Statens vegvesen og Viken fylkeskommune har med Vaktmesterkompaniet. Fossum Anlegg er en av Vaktmesterkompaniets underentreprenører og sto for gravingen, mens Vaktmesterkompaniet tok seg av arbeidsvarsling, omkjøring og asfaltering, forteller prosjektleder i Statens vegvesen, Anders Ellevold Seielstad, i en nyhetsmelding.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Anders E. Seielstad Foto:  Jarle Skoglund

– Vi startet så smått med å etablere riggplass og forberedende arbeider 2. november. Helga 27.–29. november helstengte vi E18 og satte hoveddelen av spuntkassa rundt eksisterende rør. Spuntkassa ble prosjektert av Multiconsult, som har vært veldig behjelpelige med parallell prosjektering og gjennomføring, sier prosjektlederen.

I løpet av de to neste ukene ble spuntkassa fullført, anleggsveier ble etablert og pumper og mobilkran rigget. Mobilkrana og rør ble forberedt på en gammel fotballbane langs fylkesvei 152 mot Ås. Der gjennomførte Kynningsrud Nordic Crane et prøveløft av røret med to mindre mobilkraner. Dette i sammenheng med lossing av rør på spesialhenger som fraktet røret ned til bekken. De stagene som var tilgjengelige i spuntkassa ble spent opp og endeveggene ble stivet av.

Les også

Perfekt resultat

Fredag 11. desember på ettermiddagen ble E18 stengt igjen, og fram til mandag morgen 14. desember ble selve rørskiftet gjennomført.

– Det eksisterende røret, som har ligget der siden 1964, var rustet helt av i skvalpesonen. Deler av det lå oppå en betongsåle som var tidkrevende å få ut. Massene under vegen var som ventet veldig bløte. Leira var veldig sensitiv, men etter alt å dømme er det ikke kvikkleire. Oppbygging av massene under og rundt det nye røret ble helt som planlagt og resultatet helt perfekt, framholder Anders Ellevold Seielstad.

Totalt i løpet av begge helgene E18 var stengt og arbeid pågikk ble det kjørt inn 10.000 tonn med masser.

Les også

Forsiden akkurat nå