Det skal bygges ny ve på strekningen mellom Vågsli i Vinje kommune og Seljestad i Ullensvang kommune. Første byggetrinn er Røldal - Seljestad. Foto: Statens vegvesen
Det skal bygges ny ve på strekningen mellom Vågsli i Vinje kommune og Seljestad i Ullensvang kommune. Første byggetrinn er Røldal - Seljestad. Foto: Statens vegvesen (Foto: Statens vegvesen)

Koster 4,9 milliarder kroner:

Regjeringen lover penger til 13 kilometer tunnel på E134 i Ullensvang

Regjeringen vil sette av midler i statsbudsjettet til bygging av E134 Røldal – Seljestad i Ullensvang. Blant annet kommer det en ny tunnel på strekningen.

– Nå setter vi i gang med et etterlengtet prosjekt som vil bety mye for transporten mellom øst og vest, både for folk og næringsliv, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) i en pressemelding fra Ap og Sp.

I meldingen omtales E134 Røldal – Seljestad som en viktig vei som knytter Østlandet og Vestlandet sammen, og som et av prosjektene som har stått øverst på Statens vegvesen sin prioriteringsliste.

Kostnadsrammen for prosjektet er på 4 921 millioner kroner, får NTB opplyst.

Prosjektet inneholder blant annet en 13 kilometer langt tunnel som i stor grad vil bidra til en mer trafikksikker vei og at kjøretiden blir redusert med rundt ti minutter.

– Det er i dag særlig utfordrende for tungtransporten på strekningen. Ny vei i tunnel vil gi vesentlig bedre standard og stigningsforhold, står det i meldingen.

Prosjektet vil også sikre sju skredpunkter langs veien.

– Det har vært store behov for ny vei og oppgradering av eksisterende veiinfrastruktur. Dette vil sikre framkommelighet for både persontransport og næringstransport langs veien. Det er viktig at vi får gjennomført prosjektet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap). (©NTB)

Les også

Forsiden akkurat nå