TEKNA

Randeberg ble gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg fra Trondheim er gjenvalgt som president i Tekna. Vidar Faksvåg Hansen fra Molde er valgt som ny visepresident.

Lise Lyngsnes Randeberg fra Trondheim er gjenvalgt som president i Tekna.
Lise Lyngsnes Randeberg fra Trondheim er gjenvalgt som president i Tekna. Foto: Tekna
17. juni 2019 - 07:38

– Tekna er godt rustet for to nye år. Vi skal jobbe med de store oppgavene i samfunnet som velferdsordningene, et rettferdig arbeidsliv, etter- og videreutdanning, og grønn vekst. Vi har konkretisert disse gjennom FNs bærekraftsmål, og jeg vet at teknologene vil bidra sterkt med løsningene. Tekna og våre 78 000 medlemmer er klar til å ta ansvar og å gjøre vår del av jobben, sier Lise Lyngsnes Randeberg.

210 Tekna-delegater var denne helgen samlet i Molde på foreningens Representantskapsmøte. Foto: Tekna

Øvrige hovedstyremedlemmer etter valgene er Margrethe Esaiassen fra Tromsø, Ingvild Johanne Haug fra Trondheim, Elisabet Line Haugsbø fra Trondheim, Bjørn Harald Snersrud fra Kongsberg og Marte Øvrum fra Oslo.

Tekna er den største foreningen for naturvitere, realister og teknologer med mastergrad, og den største foreningen i Akademikerne.

Stiller seg bak FNs bærekraftsmål

En en uttalelse fra representantskapsmøtet heter det at Tekna som organisasjon anerkjenner og vil arbeide for å oppnå FNs bærekraftsmål, og at organisasjonen skal være en pådriver for en bærekraftig teknologi- og samfunnsutvikling gjennom:  

  • å være en tydelig stemme for at teknologi, kunnskap og innovasjon er en viktig løsning for miljø- og klimautfordringene
  • å engasjere medlemmene og synliggjøre deres leveranse til bærekraftsmålene
  • å fasilitere kompetanseheving, tverrfaglige møteplasser og samspill mellom samfunnsaktører
  • internasjonal påvirkning og kunnskapsutveksling
  • Line Henriette Holten: Får direktørjobb i Tekna
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.