Den norske standen var en del av den nordiske utstillingen, markedsført under begrepet "Nordic Snowhow". (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Quebec by fikk 5,5 meter snø som nedbør forrige vinter. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
"Mounties" - det ridende canadiske politi - har en lang og ærerik historie og var et yndet fotoobjekt under kongressen. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Etter åpningen av kongressen var det vin og småmat på flere stander, og vi nordmenn serverte selvfølgelig akevitt til de besøkende. Her ser vi blant andre Marit Due Langaas fra internasjonal stab i Vegdirektoratet (til venstre) og Kjell Kvåle fra Region vest (til høyre). (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Små fiffige elbusser (med ganske få sitteplasser) er en del av bybildet i Quebec. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Fra mesterskapet i brøytebil som ble avholdt under kongressen. Det er om å gjøre å ikke komme borti stokkene. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Konkurransen ble brøytebil av nord-amerikansk standardtype: Snutebil med frontmontert og sidemontert skjær. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Et av momenten under brøytekonkurransen: Hvor nært kan du rygge uten å treffe skiltet? (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Et annet moment under brøytekonkurransen: Skrap vekk hele sandhaugen med sideskjæret uten å røre bjelken. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Rygging i sikk-sakk var også en del av konkurransen. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Quebec by bruker mengder av salt på storvegene og i de sentrale bygatene. Fortauene strøs og/eller saltes. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Det var ikke store mengder maskineri utstilt - og det meste med nord-amerikansk tilsnitt. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Spenstig jazz-musikk på Quebecs stand under åpningen. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Utstillingsansvarlig Carl Gabrielsen (tv.) og Olav Beier, begge fra Vegdirektoratet, finpusser detaljene før åpning. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Utstillingsansvarlig Carl Gabrielsen fra internasjonal stab i Vegdirektoratet er klar for åpning. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Et yrende folkeliv under utstillingens første dag. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)
Freser i flere størrelser var å se. (Bilde: Bjørn Olav Amundsen)

Piarcs vinterkongress i Quebec

Se bildene fra Piarcs vinterkongress i Quebec 8.-11. februar 2010.

Forsiden akkurat nå