SKRED

Peab skal gjenoppbygge E6 etter jordskredet nord for Göteborg 

Natten til 23. september ble E6 nord for Stenungsund ødelagt i et jordskred. Nå får Peab oppdraget av Trafikverket med å bygge opp igjen europaveien.

Veien fikk store skader etter jordskredet.
Veien fikk store skader etter jordskredet. Foto: Peab Air
25. okt. 2023 - 11:22

E6 mellom Göteborg og Oslo er en av Sveriges viktigste trafikk- og transportårer. Natten til 23. september ble E6 nord for Stenungsund ødelagt i et jordskred.

Oppdraget innebærer at Peab skal gjenoppbygge E6 ved den nordre avkjørselen til Stenungsund. Oppdraget har høyeste prioritet, og det kan også bli snakk om andre arbeider i skredområdet.

Før det praktiske arbeidet starter skal totalstabiliteten for hele området utredes og sikres.

– Dette er et samfunnskritisk oppdrag og vi er beæret over å få tilliten til å bygge opp E6 igjen. Sammen med Trafikverket og de berørte aktørene arbeider vi hardt for å kunne åpne veien for trafikk igjen så snart som mulig, sier Ioannis Strantzalis, biträdande produktchef i Peab Anläggning, i en pressemelding.

Prosjektet er en utførelsesentreprise, med byggestart omgående. Tidspunkt for ferdigstilling og kostnadene for prosjekt er ennå ikke fastsatt.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.