BRUER

Peab fikk oppdrag å bygge ny bybru i Uppsala

Peab har fått i oppdrag å bygge Tullgarnsbron over Fyrisån i Uppsala. Oppdragsgiver er Uppsala kommune og kontraktssummen er på SEK 157 millioner.

beec038b3be53afb_org
beec038b3be53afb_org
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. des. 2021 - 10:33

Tollgarnbroen er en del av utvidelsen av infrastrukturen i Uppsala og blir viktig for den videre utviklingen av de sørlige delene av byen. Brua skal forbinde boligområder i Kungsängen med Studentsportsenteret, Stadsträdgården og den store arbeidsplassen Akademiska sjukhuset. Brua blir også en viktig vei for utrykningskjøretøy. Tullgarnsbron er den tredje åpningsbrua Peab utfører på oppdrag fra Uppsala kommune, etter Flottsundsbron og Vindbron.

Sånn her ser Nordcell Group for seg at den nye solcellefabrikken skal se ut.
Les også

Sverige: Planlegger enorm solcellefabrikk

60 meter lang

Tullgarnsbron skal bygges som en åpningsbru over Fyrisån med forbindelsesveger og gang- og sykkelveger. Oppe på brua blir det et kjørefelt i hver retning og fire meter brede gang- og sykkelfelt på hver side. Den totale lengden på bronsen blir ca 60 meter.

Brua skal bygges med bærekraftssertifiseringen CEEQUAL for å øke prosjektets bærekraftytelse og vil også ha en spesiell utforming der den utstikkende enkeltklaffen bygges i sin helhet på gårdsplassen. Hovedbjelkene skal bygges i betong, men i form av corten og de to landfestene blir kledd i granittstein. Drivkraften til klaffen er også uvanlig, da den åpnes og lukkes ved hjelp av et taumaskineri i en av landfestene.

Oppdraget er en byggekontrakt med prosjekteringsansvar. Prosjekteringen av brua vil starte umiddelbart og byggingen forventes å starte i januar 2022, for å være ferdig i løpet av vinteren 2023.

Energiminister Terje Aasland får tirsdag svar på hvem som får bygge ut den første havvindparken på norsk sokkel, Sørlige Nordsjø II.
Les også

Historisk auksjon: Budrunden fortsetter i dag

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.