NYHETER

Oslo Vei teknisk konkurs

Byrådet vil ikke gå inn med ny egenkapital i Oslo Vei AS. Hvis ikke andre investorer melder seg, er styret tvunget til å begjære oppbud, og 287 ansatte mister jobben

6. des. 2012 - 12:42

Situasjonen i Oslo Vei

• Frem til oktober hadde selskapet et underskudd på 38 millioner kroner. Prognosene for 2012 antyder et underskudd på 41 millioner før skatt og nedskrivninger. Beregninger viser nedskrivingsbehov på 45 millioner kroner.

• Selskapets egenkapital ved utgangen av 2011 var 68 millioner kroner. Ved årsskiftet regner man med at selskapet har en negativ egenkapital på 18 millioner.

• 95 millioner av en kassakreditt på 100 millioner er brukt. Oslo Vei vil ha null likviditet i uke 51.

• Selskapet har brutt lånebetingelsene. Banken vil ikke «stå ved sitt engasjement» hvis ikke Oslo Vei blir tilført ny egenkapital.

 

kilde: osloby.no

Etter at egenkapitalen er tapt, kassakreditten på 100 milliuoner kroner er brukt og selskapets bankforbindelse  ikke vil «stå ved sitt engasjement»,  har byrådet hos eieren Oslo kommune nå bestemt at de ikke vil gå inn med ny egenkapital. Hvis ikke  andre investorer melder seg, går det mot konkurs for ett av Norges eldste entreprenørselskaper.

Styret i Oslo Vei har siden oktober jobbet for å få oversikt over situasjonen og hvilke alternative løsninger som finnes.

De ønsket at Oslo Vei selger tre datterselskaper og en tomt på Rommen, samt at selskapet restruktureres. Det vil likevel være behov for 103 millioner kroner i ny egenkapital fra eier – Oslo kommune. Det har byrådet nå sagt nei til.

 

Ikke levert en krone i utbytte

Oslo Vei har ikke siden selskapet ble opprettet i 2001 levert en krone i utbytte til sin eier.

Egenkapitalen er tapt, og selskap et vil ha null likviditet i uke 51.

Styret i Oslo Vei har anbefalt eier Oslo kommune å gå inn med 103 millioner i ny egenkapital, samt 40 millioner kroner i støtte til avvikling av Huken pukkverk i Groruddalen.

I en ekstraordinær generalforsamling i dag tidlig besluttet næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) å ikke gå inn med ny egenkapital, skriver osloby.no.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.