TUNNELER

Oppgraderingen går mot slutten: Stenger Mansfjell- og Svalnestunnelene i helga

Vegvesenet må stenge Mansfjell- og Svalnestunnelen fra fredag kveld til mandag morgen.

Vegvesenet stenger to tunneler på E39 mellom Klett og Bårdshaugen til helga. Bildet er fra Storsandtunnelen hvor arbeidet snart er ferdig.
Vegvesenet stenger to tunneler på E39 mellom Klett og Bårdshaugen til helga. Bildet er fra Storsandtunnelen hvor arbeidet snart er ferdig. Foto: Statens vegvesen
20. sep. 2023 - 12:32

Arbeidet med å oppgradere tunnelene på strekningen E39 Klett-Bårdshaugen drar seg mot slutten. For å bli ferdige med de to siste tunnelene er det behov for en lengre stengning. Da skal blant annet en del viktige systemer kobles over fra gammel til nytt, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Må testes grundig

Før tunnelene kan åpne igjen må dette testes grundig. Denne jobben er det ikke mulig å gjennomføre kun med nattestenginger, så førstkommende helg stenges tunnelene fra fredag 22. september kl 22:00 til mandag 25. september kl 06:00.

Etter at denne jobben er utført gjenstår det forhåpentligvis enkelte nattestenginger med testing i en til to måneder til Vegvesenet er helt ferdig med tunneloppgraderingen på strekningen Klett-Bårdshaug.

Ferdig før jul

Vegvesenet har arbeidet med tunneloppgraderingen på hele strekningen fra februar 2022. Det gjenstår et par måneder med arbeid. Omfattende testing gjør at det kan dra ut noe i tid, men da er det mest sannsynlig kun noen enkeltnetter det blir stengt.

– Vi har blant annet skiftet ut og bygget om alt av nødstrøm, utvidet tekniske bygg, skiftet mye skilt, byttet ut nødutrustning inne i tunnelene som nødstasjoner, montert evakueringslyslist, installert full kameraovervåkning, montert variable hastighetsskilt, forbedret stengepunkt ved tunnelene med bom, sier byggeleder Vegard Løkken Opsahl i meldingen.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.