Nytt landemerke åpner på Gaularfjellet i sommer

I juni åpner Statens vegvesen den nye turistveiattraksjonen Utsikten, et utkikkspunkt som balanserer på kanten av Gaularfjellet.

Arbeid pågår på den nye turistveiattraksjonen Utsikten på nasjonal turistvei Gaularfjellet, som åpner i juni 2016. Foto: Code arkitektur / NTB scanpix.
Arbeid pågår på den nye turistveiattraksjonen Utsikten på nasjonal turistvei Gaularfjellet, som åpner i juni 2016. Foto: Code arkitektur / NTB scanpix. Bilde: code arkitektur
NTB
17. feb. 2016 - 14:20

Betonglandemerket ligger på Gaularfjellet, som er en av de 18 nasjonale turistvegene. I tillegg til å være et utkikkspunkt 700 meter over havet, inneholder Utsikten amfi, toaletter og parkering.

Det er lagt opp til at besøkende kan bevege seg ut i terrenget, rundt og til dels under utsiktsplattformen, opplyser Statens vegvesen, som er byggherre for prosjektet. Arkitektene i Code vant konkurransen om å planlegge Utsikten i 2008.

– Ambisjonen var å favne hele rasteseansen i et stort grep med større mangfold, forteller arkitekt Eivind Nygaard i Code. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.