Nye eiere for Gjermundshaug og Anlegg Øst

Svenske Eleda, som for et år siden kjøpte Gjermundshaug Anlegg og Anlegg Øst Entreprenør, har fått Bain Capital Private Equity som ny majoritetseier.

Bain Capital Private Equity er ny majoritetseier i Anlegg Øst og Gjermundshaug Anlegg.
Bain Capital Private Equity er ny majoritetseier i Anlegg Øst og Gjermundshaug Anlegg.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. des. 2023 - 09:17

Bain Capital Private Equity ('Bain Capital') er et ledende globalt private equity‐selskap, og kjøper en kontrollerende eierandel i Eleda. Selger er Altor, som vil beholde en minoritetsandel. Eledas grunnleggere, Johan Halvardsson og Peter Condrup, og toppledere vil reinvestere betydelig i Eleda.

I en pressemelding sier Eleda at de er en ledende nordisk leverandør av infrastruktur. Selskapet er markedsleder innen flere segmenter, som vann & avløp, elektrisitetsdistribusjon, fjernvarme, veier, jernbane, datasentre og ladestasjoner for elbiler. 

– Vi er glade for at Bain Capital virkelig tror på vår Eleda‐modell og at dette bare er begynnelsen på reisen vår. Vi har kraften i organisasjonen til å fortsette å vokse sterkt i mange år til her i Norge, sier Ole Gjermundshaug, daglig leder i Eleda Norge.

Eleda planlegger sterk vekst, og har som mål å doble omsetningen de neste årene.

Bjørn Laksforsmo, divisjonsdirektør i Vegvesenet, på pressebrifingen i forbindelse med fremleggelse av PwCs rapport om Tretten bru.
Les også

Stor uenighet om trebruer i Vegvesenet: «Trebru-bobla som blåste opp i Norge var en lidelse å se på»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.