Fredag ettermiddag kan trafikantene ta i bruk den nye rundkjøringen i Evje.
Fredag ettermiddag kan trafikantene ta i bruk den nye rundkjøringen i Evje. (Foto: TT Anlegg)

Ny rundkjøring på riksvei 9 i Evje står ferdig

Fredag 19. november kl. 14.30 er den nye rundkjøringen på riksvei 9 på Verksmoen i Evje klar til bruk. Det gamle krysset blir erstattet med en mer trafikksikker rundkjøring.

I tillegg til å etablere en ny rundkjøring på riksvei 9, er det gjort nødvendige tilpasninger for gang- og sykkelveien. Tre avkjøringer til industriområdet er endret, og det er gjort utbedring av to bussholdeplasser. Anleggsarbeidet har tatt tre og en halv månad og er utført av TT Anlegg.

– Formålet med dette prosjektet er å øke trafikksikkerheten langs riksvei 9 i Evje. Vi har tidligere hatt noen farlige situasjoner med inn- og utkjøringer i det gamle krysset, forklarer Sigurd Wiberg, seksjonssjef i Statens vegvesen i en pressemelding.

Den nye rundkjøringen ligger cirka en kilometer sør for Evje sentrum.

– Trafikksikkerhet er veldig viktig. På Verksmoen har vi nå fått en trygg løsning for bilister og myke trafikanter. Rundkjøringen er oversiktlig, så her skal trafikkavviklingen gå fint, sier Wiberg.

Mens TT Anlegg har bygd den nye rundkjøringen, har riksveitrafikken gått forbi anleggsområdet. I gjennomsnitt passerer det cirka 6500 kjøretøy i døgnet, og med noe økt trafikk i helger og ferier.

– TT Anlegg og Statens vegvesen har hatt et godt samarbeid under byggingen. Vi har ikke hatt noen skader verken på anleggsfolk eller trafikanter, og det er bra. Det er slik det skal være, sier Wiberg.

Arbeidet med den nye rundkjøringen har kostet til sammen cirka ti millioner kroner.

Les også

Forsiden akkurat nå