E6 SOKNEDAL

Ny E6 i Soknedal åpner for trafikk 8. juli

6,5 kilometer ny E6 ferdig om lag tre måneder før tiden.

Den nye strekningen på E6 Soknedal sett fra Soknedalskrysset mot tunnelmunningen. Det er gjort klart for en tunnel nummer to til venstre for dagens tunnelmunning.
Den nye strekningen på E6 Soknedal sett fra Soknedalskrysset mot tunnelmunningen. Det er gjort klart for en tunnel nummer to til venstre for dagens tunnelmunning. Foto: Statens vegvesen
7. juli 2020 - 11:39

I morgen, onsdag 8. juli, åpner den nye strekningen på E6 i Soknedal sør for Trondheim. Strekningen er 6,5 kilometer lang, og prosjektet ser ut til å havne under budsjett. Anleggsarbeidet startet høsten 2017.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med våre entreprenører. Derfor kan vi nå åpne vegen for trafikk om lag tre måneder før opprinnelig planlagt, sier prosjektleder Harald Johnsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les også

Åpningsmarkering senere

Det er fortsatt en god del arbeid som gjenstår i Soknedal, blant annet ferdiggjøring av lokalvegsystemet og parkeringsplass samt bussterminal for kollektivreisende. Derfor blir det ingen offisiell åpningsmarkering nå.

Luftfoto av Soknedalskrysset. Foto: Statens vegvesen

– Etter åpning av E6 tar prosjektet to uker sommerpause før vi fortsetter med de gjenstående oppgavene utover høsten. Vi ser for oss en åpningsmarkering utpå høsten en gang, sier Johnsen i meldingen.

Les også

Bompenger til høsten

Systemet for innkreving av bompenger er ikke helt ferdig ennå på grunn av forsinkede leveranser av utstyr under koronapandemien. Bompengeselskapet Vegamot antyder at oppstart av innkreving kan skje i løpet av august. Innkrevingstida forblir uforandret, og er beregnet til å bli 15 år.

– Vi er svært fornøyde med nå å kunne åpne hele den nye E6 til glede for brukerne nå inn i ferietiden. At det nå også blir mulig å få benytte den flotte nye vegen uten bomavgift, har neppe brukerne særlig mye imot, sier prosjektleder Harald Johnsen.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.