Ved bruk av Co2-nøytral fiskeolje som fyringsmedium og muligheten for bruk av resirkulert asfalt kan NCC med denne fabrikken tilby asfalt som er betydelig mer miljøvennlig enn asfalt produsert på tradisjonelt vis.Foto: Lemminkainen
Jan Helge Andersen, distriktssjef for asfaltproduksjonen i NCC Roads. Foto: Lemminkainen (Bilde: Tor Heimdahl)

Ny asfaltfabrikk i gang i Tokke

NCC Roads åpnet nylig asfaltfabrikk på Krossli i Tokke kommune i Telemark. Arbeidet med å montere fabrikken startet 2. mai og etter en periode med testkjøring, er fabrikken nå i ordinær drift.

20 trailere med utstyr er fraktet fra Østfold og opp til Krossli i Tokke denne våren.

- Å flytte en asfaltfabrikk er en krevende operasjon med mange involverte spesialister på flere områder. Arbeidet har gått som planlagt og vi har unngått skader og uønskede hendelser. Det er vi veldig glade for, sier Jan Helge Andersen, distriktssjef for asfaltproduksjonen i NCC Roads.

 

Co2-nøytral fiskeoljeNCC har flere større prosjekter i området denne sommeren, så produksjonen vil gå for fullt utover sommeren og høsten.Ved bruk av Co2-nøytral fiskeolje som fyringsmedium og muligheten for bruk av resirkulert asfalt kan NCC med denne fabrikken tilby asfalt som er betydelig mer miljøvennlig enn asfalt produsert på tradisjonelt vis.

Co2-reduksjon er et stort fokusområde for NCC og overgangen til alternative fyringsmedier og dermed utskiftingen av fossile brennstoff gjør at NCC har redusert de årlige utslippene i 2013 med 4 500 Tonn Co2. Det tilsvarer en reduksjon lik utslippet fra rundt 2500 biler i året. NCC har som mål å redusere utslippene ytterligere i 2014 og årene framover.

– Vi jobber hele tiden med å utvikle produksjonsmetodene for å finne de mest miljøvennlige alternativene. Fiskeolje fungerer meget godt og bidrar til en flott reduksjon i Co2-utslippet, sier Jan Helge Andersen.

Forsiden akkurat nå