KARRIERE

Nesten én av tre opplever at jobben går ut over privatlivet

Og nesten én av fire mener det forventes at man skal være tilgjengelig for jobbhenvendelser  når man har fri.

Andelen som opplever at jobben går ut over privatlivet, er noe høyere blant kvinner enn blant menn
Andelen som opplever at jobben går ut over privatlivet, er noe høyere blant kvinner enn blant menn Illustrasjonsfoto: Colourbox
9. jan. 2024 - 09:11

Nesten én av tre arbeidstakere opplever at jobben tar så mye tid eller energi at det går ut over privatlivet.

Dette er aller mest utbredt blant dem som jobber i undervisningsyrker og blant ledere i hotell, restaurant og varehandel, der nesten halvparten av de spurte sier at arbeidet går ut over privatlivet. Det viser tall fra Levekårsundersøkelsen om arbeidsmiljø 2022.

Samtidig sier nesten én av fire, 23 prosent, at de opplever at det forventes at man skal være tilgjengelig for jobbhenvendelser i fritiden.

Andelen som opplever at jobben går ut over privatlivet, er noe høyere blant kvinner enn blant menn, 35 prosent blant kvinner mot 28 prosent blant menn.

Men flere menn enn kvinner opplever at det forventes at de skal være tilgjengelig for jobbhenvendelser i fritiden. Blant menn er andelen 27 prosent, blant kvinner svarer 19 prosent det samme.

Vestlige land har lovet Ukraina alt de trenger for å drive ut russiske okkupanter, blant annet stridsvogner. Framgangen på slagmarken er imidlertid liten og krigen trekker i langdrag. Ordrebøkene til vestligevåpenprodusenter er derimot velfylte.
Les også

Verdens våpenprodusenter har stappfulle ordrebøker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.