Fra et tidligere asfaltoppdrag som NCC hadde i Vestkapp.
Fra et tidligere asfaltoppdrag som NCC hadde i Vestkapp. (Illustrasjonsfoto: Thor-Aage Lillestøl/NCC)

NCC skal asfaltere for Vestland fylke

På oppdrag for Vestland fylkeskommune skal NCC produsere og legge 28.000 tonn asfalt denne høsten. Kontrakten har en verdi på cirka 35 millioner kroner.

I tillegg til produksjon og legging av asfalt, inngår også asfaltfresing av 26.700 kvadratmeter asfalt, skriver NCC i en pressemelding.

Veier24 har tidligere omtalt denne kontrakten, og skrev da at Velde vant kontrakten. Det er feil. Velde ble avvist fra konkurransen.

Kontrakten med NCC ble signert 1. september og arbeidet starter opp umiddelbart. Etter planen skal arbeidet gjennomføres i løpet av høsten.

Asfaltarbeidene omfatter fylkesveier i kommunene Askvoll, Aurland, Bergen, Bjørnafjorden, Bremanger, Bømlo, Fjaler, Masfjorden, Måløy og Stryn.

I tillegg til selve frese- og asfalteringsarbeidet er denne typen arbeid også en komplisert logistikkoppgave. Asfalten vil bli produsert ved NCCs asfaltfabrikker i Rådal, Ålesund og Tau. Asfalten vil bli fraktet med både båt og lastebil frem til asfalteringspunktet. Totalt vil nærmere 30 personer være involvert i arbeidet.

– Vi gjennomfører et asfaltprosjekt med en tett tidsplan i en lang rekke kommuner i fylket. Sammen med Vestland fylkeskommune koordineres arbeidet ute på veiene for en så effektiv gjennomføring som mulig, sier area manager Thomas Sivertsen i NCC Industry i meldingen.

Les også

Forsiden akkurat nå