ASFALT

NCC produserer og legger 58.000 tonn asfalt til E18 Vestkorridoren

Asfaltarbeidene starter opp allerede i høst og vil pågå i etapper frem til 2030.

Strekningen mellom Fornebu og Strand er den mest omfattende og komplekse delen av prosjektet E18 Lysaker – Ramstadsletta.
Strekningen mellom Fornebu og Strand er den mest omfattende og komplekse delen av prosjektet E18 Lysaker – Ramstadsletta. Foto: Joakim Kröger, NCC
30. okt. 2023 - 08:39

Asfaltleveransen er en del av Skanska sitt prosjekt med bygging av 2,3 kilometer ny E18 med 2x3 felt på strekningen Fornebukrysset-Strand i Bærum kommune.

− Vi er godt fornøyde med å signere nok en asfaltkontrakt med Skanska. Dette er et komplekst prosjekt som krever solid gjennomføringsevne og effektiv logistikk i alle ledd, sier André Waage, Head of Department i en pressemelding fra NCC Industry Norge.

Les også

Utføres med 90.000 kjøretøyer rundt seg

Strekningen mellom Fornebu og Strand er den mest omfattende og komplekse delen av prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta og det skal bygges og asfalteres i et område med en ÅDT på 90 000 kjøretøyer. Det krever solid planlegging og tett oppfølging av blant annet logistikk og trafikksikkerhet.

NCC inngikk i februar i år en leveranseavtale med Skanska til delprosjektet E18 Strand–Ramstadsletta og vil med Fornebukrysset–Strand være en sentral asfaltaktør i E18 Vestkorridoren-prosjektet i Bærum.

NCC vil i asfaltprosjektet levere et klimaregnskap og leveransen dokumenteres med en miljødeklarasjon (EPD).

Produseres ved fabrikken på Steinskogen i Bærum

Asfalten vil bli produsert ved NCCs asfaltfabrikk på Steinskogen i Bærum. Denne fabrikken produserer asfalt med opptil 80 prosent lavere CO2-utslipp enn tradisjonell asfalt.

Det er mulig fordi det benyttes fornybar energikilde – trepellets - som ut fra et klimasynspunkt er bedre enn fossilt brensel.

Asfalteringen vil følge veiprosjektets fremdriftsplan og på det meste vil nærmere 20 ansatte fra NCC være involvert i arbeidet med produksjon og legging av asfalt. I tillegg kommer transport av asfalt og arbeidsvarsling.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.