Natvallkrysset er ombygd

I natt ble anleggsskiltene fjernet på Natvallkrysset på E18 i Sandefjord og erstattet med permanente skilt. Ombyggingen av krysset er fullført, og trafikken vil flyte - hvis det går slik Vegvesenet regner med.

7. okt. 2016 - 20:41

Det vakte oppsikt i vinter da det ble kjent at krysset skulle bygges om. Da var det mindre enn to år siden E18 i Vestfold ble åpnet med fire felt mellom Gulli og Langåker. Natvallkrysset inngår i den strekningen.

4. juli 2014 ble fire-feltsvegen åpnet. Da var Natvallkrysset et ruterkryss med fylkesveg 305 i bru over E18. På hver side av E18 var det en rundkjøring hvor på- og avramper møtte fylkesvegen.

Årsaken til ombyggingen var at avrampen fra sørgående kjørebane på E18 var for kort. Bilene som skulle inn i rundkjøringen hadde vikeplikt og ble ofte stående en stund før de kom seg videre. I rushtiden førte det ofte til oppstuving inn på sørgående kjørebane. Da kunne det oppstå farlige situasjoner.

Nå er det anlagt en lengre avrampe som går under brua og i en 270 graders kurve inn på rundkjøringen. For å få plass til den har man lagt om pårampen fra den samme rundkjøringen til E18.

Den nye avrampen ble tatt i bruk 27. september. Dagene etterpå er brukt til etterarbeid, blant annet å fjerne restene av de gamle rampene.

Entreprenørarbeidet er utført av Marthinsen & Duvholt. De total omkostningene for ombygging av Natvallkrysset er beregnet til 10,5 millioner kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.