Nå er det klart for å melde inn kandidater til «Årets asfaltjobb 2018»

Norsk Asfaltforening ber om forslag.

Denne gjengen fra Veidekke vant prisen forrige gang. Nå etterlyses det kandidater til årets pris.
Denne gjengen fra Veidekke vant prisen forrige gang. Nå etterlyses det kandidater til årets pris. Foto: Jarle Skoglund
24. sep. 2018 - 09:53

Prisen blir som vanlig delt ut på Asfaltdagen neste år, som arrangeres 24. januar i Oslo. 

Sette faget i fokus

Det finnes cirka 300 asfaltlag i Norge, og de kan nomineres for enkelte jobber, eller for kvalitet levert over tid, melder foreningen.  Målet med prisen er å sette fokus på forhold som bringer asfaltfaget fremover. 

Kandidater kan nomineres av både aktørene selv og byggherrer, En uavhengig jury knyttet til Veiteknisk Institutt vurderer forslagene, og gir en innstilling til styret i Norsk Asfaltforening, som igjen står for en endelig beslutning. 

Fristen for å melde inn kandidater er satt til 1. desember. 

Veidekke vant i fjor

Et asfaltlag fra Veidekke stasjonert på Sunnmøre vant prisen i fjor. I Juryens begrunnelse het det følgende: 

«Alle jobbene kunne blitt tildelt årets asfaltpris, men dersom man følger intensjonen til prisen om å sette fokus på forhold som bringer asfaltfaget fremover vil juryen fremheve jobben på Sunnmøre. I 2016 havnet påfallende mange av de jobbene med båttransport som ble fulgt opp med IR-skanner nederst på listen, og ingen var blant de beste. Ofte blir det fremstilt som at det ikke er mulig å få til bedre resultater med båttransport, men på Sunnmøre har laget til bas Thorkild Frisvold og organisasjonen rundt dem vist at asfalt kan transporteres og legges med godt resultat når alle ledd arbeider sammen, og i år havnet kontraktspunkt som de hadde ansvaret for på henholdsvis første og fjerde plass på listen over de mest homogene dekkene denne asfaltsesongen.»

LES OGSÅ: Fortsatt høy asfaltproduksjon - og det lages stadig mer av den miljøvennlige typen

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.