ASFALT

Nå bytter hun toppjobb fra Sweco Norge til NCC Industry

Grete Aspelund blir ny leder for forretningsområdet NCC Industry. Hun er i dag direktør for Sweco i Norge og vil tiltre sin nye rolle senest 1. november 2022.

Grete Aspelund blir ny leder for forretningsområdet NCC Industry, som omfatter virksomheter både i Sverige, Norge, Danmark og Finland.
Grete Aspelund blir ny leder for forretningsområdet NCC Industry, som omfatter virksomheter både i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Foto: Pixel & Co - www.pixelco.no
10. mai 2022 - 14:16

Grete Aspelund har vært administrerende direktør for Sweco i Norge siden 2016. Hun har base i Oslo og har tidligere vært blant annet administrerende direktør i Nemko AS, et selskap innen testing, inspeksjon og sertifisering og i Rambøll Management Norway.

– Jeg er glad for å ønske Grete Aspelund velkommen til NCC. Hun er en anerkjent god og verdsatt leder som har levert sterke kommersielle resultater i sine tidligere roller. Vår industrielle virksomhet er en god, men kompleks virksomhet som har et stort potensial for god utvikling fremover, sier Tomas Carlsson, konsernsjef i NCC og fortsetter:

– Ylva Lagesson startet et nødvendig endringsarbeid i forretningsområdet i 2020. Utviklingen må fortsette og Ylva har konkludert med at hun foretrekker å jobbe nært virksomheten og å få til tydelig endring der. Jeg ser det som en stor styrke for NCC som selskap å ha ledere som kan bytte roller og gjøre innsats der det trengs mest, sier Tomas Carlsson.

Omfatter 2800 ansatte

Forretningsområdet Industry er ett av NCCs fem forretningsområder. Forretningsområdet utvikler, produserer og selger bærekraftige steinmaterialer og asfaltprodukter til bygge- og infrastrukturprosjekter i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Forretningsområdet omsatte for cirka 10,8 milliarder SEK i 2021 og hadde cirka 2 800 ansatte.

Ylva Lagesson, som har vært leder for forretningsområdet siden november 2020 har valgt å gå tilbake til å jobbe nærmere virksomheten, som leder for divisjon Asfalt. Hun vil ha rollen som leder av forretningsområdet frem til Grete Aspelund tiltrer.

Ylva Lagesson fortsetter som leder av forretningsområdet frem til Grete Aspelund tiltrer, som vil være senest 1. november 2022.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.