Mulig hjemmeseier for Entreprenørservice

Entreprenørservice fra Førde har gode muligheter til en hjemmeseier. Selskapet har gitt et anbud på 37,986 millioner kroner på første oppdrag i Førdepakken. Det gir en ledelse på fem prosent.

Vegen ned fra boligfeltet Bergum kommer brått på trafikantene på riksveg 5. Entreprenørservice fra Førde ligger godt an til å få jobben med å rette på situasjonen.
Vegen ned fra boligfeltet Bergum kommer brått på trafikantene på riksveg 5. Entreprenørservice fra Førde ligger godt an til å få jobben med å rette på situasjonen. Bilde: Google
3. feb. 2017 - 19:41

Hele 8 entreprenører har meldt sin interesse for oppdraget. K. A. Aurstad fra Ørsta ligger på andreplass med 39,941 mill. De øvrige anbyderne ligger en god del høyere:


Mesta                                            44,4 mill.
Magne Hafstad fra Førde          45,5 mill.
Vassbakk & Stol fra Karmøy     46,2 mill.
Røyseth Maskin fra Førde        47,2 mill.
Lemminkäinen                           47,4 mill.
Contexo fra Oslo                       47,7 mill.            

    
Førdepakken omfatter 20 delprosjekter til en samlet pris på over halvannen milliard kroner.

Det første oppdraget gjelder en jobb som skal utføres på riksveg 5 like nord for Førde sentrum. To T-kryss på riksveg 5 bygges om til en rundkjøring. De ligger knapt 100 meter fra hverandre. Terrenget er sidebratt, og riksvegen må legges om over en strekning på 580 meter.

Merkbar anleggsvirksomhet

Byggeleder Mariann Svingen regner med anleggsstart i slutten av mars. - Både trafikantene på riksveg 5 og beboerne i området vil merke mye til anleggsvirksomheten. I perioder kan det bli lysregulert enveiskjøring. I forbindelse med sprenging kan vegen bli helt stengt i 10-15 minutter, sier hun.

Det er to lokalveger som tar av fra riksveg 5 i kryssene. Den ene fører ned til industriområdet Hornnes, den andre fører opp til boligfeltet Bergum. 230 meter av disse vegene må legges om når rundkjøringen blir etablert.


Mange farlige situasjoner

Krysset mellom riksveg 5 og boligvegen er sikten altfor dårlig. Her har det ofte oppstått farlige situasjoner. Det andre krysset er heller ikke bra, og her vil trafikken øke fordi industriområdet blir utvidet.

Like ved rundkjøringen skal det støpes en fotgjengerundergang under riksveg 5. Det skal også anlegges 630 meter gang/sykkelveg langs boligvegen, og langs riksvegen skal det etablert to nye bussholdeplasser.

Oppdraget omfatter også montering av 450 meter støyskjermer og 33 lysmaster, og flytting av et kommunalt VA-anlegg.

Innen 15. juni neste år må jobben være fullført.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.