Mot milliarden for driftskontrakt i Telemark

Med åtte års kontraktstid for driftsansvaret på 842 km riks- og fylkesveg, er det sjeldent høye summer ved anbudsåpningen på driftskontrakten for Telemark vest.

Presis Vegdrift ligger lavest i konkurransen om driftsoppgavene i det nye kontraktsområdet Telemark vest.
Presis Vegdrift ligger lavest i konkurransen om driftsoppgavene i det nye kontraktsområdet Telemark vest. Foto: Presis Vegdift
8. mars 2018 - 15:46

Tilsammen fire entreprenører har lagt inn tilbud på driftskontrakten som er et resultat av at de to tidligere kontraktsområdene Vest Telemark og Vinje nå er slått sammen til ett, og dermed blitt et vesentlig større område.

De fire tilbyderne er - rangert etter lavest pris:

Presis Vegdrift AS         784.197.766                                                                                          Mesta AS                        798.879.000
NCC Norge AS               879.270.788
Risa AS                        1.083.542.196

Dermed det Presis Vegdrift som ved anbudsåpningen ligger best an til å få fortsette i området, etter å ha hatt Vinje-kontrakten siden 2011 og fram til i dag.  NCC Norge fikk vest Telemark-kontrakten i 2013, og ligger i kronesum hakket bak, tross overraskende jevn regning til så store summer å være.

Men ingen ting er avgjort siden ulike elementer i tilbudene skal vektes i forhold til hverandre i det som av Statens vegvesen kalles for et pilotprosjekt. Dette fordi både kontraktperioden er forlenget med tre år i forhold til tidligere, men også fordi det overføres et funksjonsansvar til entreprenøren på en del av oppgavene som skal utføres.

I konkurransegrunnlaget blir det også forlangt at entreprenøren skal ha flere egne ansatte og eie flere sentrale maskintyper enn det som har vært forlangt tidligere.

Et annet nytt krav er at snø og is primært skal fjernes med mekanisk utstyr. Salt skal stort sett bare brukes for fjerne is som skyldes underkjølt regn. Videre er det nye krav når det gjelder lærlingekontrakter og utslipp fra maskiner

Oppdraget omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver på riksveger med g/s-veger, fylkesveger og fylkes-g/s-veger med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner i kommunene Kviteseid, Fyresdal, Nissedal, Nome, Drangedal, Tokke, Vinje, Odda og Bykle.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.