FORSVAR

Militære kolonner gjennom Oslo fra onsdag ettermiddag

Telemark bataljon har deltatt i øvelse i Tyskland, og nå skal de hjem til Rena i Innlandet. Fra onsdag ettermiddag vil dette merkes i trafikken i Oslo-området.

Telemark bataljon har deltatt i øvelse i Tyskland, og nå skal de hjem til Rena i Innlandet.
Telemark bataljon har deltatt i øvelse i Tyskland, og nå skal de hjem til Rena i Innlandet. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
24. apr. 2024 - 13:01

– Kjøretøy og materiell vil bli transportert fra Drammen til Østerdalen på tog og på vei. Onsdag, torsdag og fredag kjøres flere kolonner fra Drammen på E18, gjennom Oslo på E18/E6 og mot Østerdalen på riksvei 3 fra Kolomoen, opplyser forsvaret i en pressemelding.

Det er ventet at den første kolonnen passerer gjennom Oslo tidlig onsdag ettermiddag. Hele transporten er planlagt slik:

* Onsdag 24. april: tidlig ettermiddag og sen kveld.

* Torsdag 25. april: i forbindelse med rushtid.

* Fredag 26. april: midt på dagen.

Andre trafikanter må beregne ekstra tid fordi militærkolonner kjører saktere enn vanlig trafikk. Veien kan bli stengt enkelte steder i kortere perioder.

De minner også om at militære kjøretøy ikke er så lette å få øye på, selv om de er store. De er merket med blått flagg på det forreste kjøretøyet, og grønt flagg på det bakerste. I mørket erstattes flaggene av blått og grønt lys.

I Tyskland har bataljonen blant annet trent på strid i bymiljø og bebygd område. Dette er ifølge Forsvaret viktig for beredskapen her hjemme.

Mange toglinjer på Østlandet er forsinket på grunn av mye snø på togsporene.
Les også

Bane Nor: Vet ikke om Follobanen åpnes før rushet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.