Messegeneral Tone Lindberg Grøstad er storfornøyd med årets Vei og Anlegg - men om det ble besøksrekord er for tidlig å si ennå

Gleder seg til å ta fatt på neste om tre år.

En travel Tone Lindberg Grøstad på Vei og Anlegg fredag.
En travel Tone Lindberg Grøstad på Vei og Anlegg fredag. Foto: Martin Gramnæs
8. mai 2018 - 11:22

Det startet litt trått, med dårlig vær og dermed mangel på parkeringsplasser. Fra og med fredag, slo imidlertid sommerværet til, og Vei og Anlegg framstod som en folkefest. 

Vel blåst

Søndag 6. mai var siste messedag for denne gang. Grøstad og hennes team i Maskingrossistenes Forening, har imidlertid en god del arbeid igjen før de kan legge bort Vei og Anlegg 2018.

En god del evaluering gjenstår mellom arrangør, utstillere og eierne av lokalene, men messegeneralen melder om gode tilbakemeldinger, og at hun selv er godt fornøyd med hvordan det hele har gått for seg. 

– Vi hadde utfordringer med dårlig vær de første dagene, men dette bedret seg veldig på fredagen, og gjennom helga fremstod messa som en folkefest, forteller hun. 

Det er tradisjon for å ta seg en liten fest på messa, og Grøstad kan melde om at de hadde få hendelser relatert til fyll og bråk. 

– Vi hadde jo en familiekafe innerst i lokalet, så vi hadde noe både for dem som vil ta seg en liten fest sammen med kolleger, og de som hadde med seg barna for å se på store maskiner, forteller hun. 

LES OGSÅ: Godværet kom til helga og Ketil Solvik-Olsen fikk teste elektrisk gravemaskin - se videoreportasje fra Hellerudsletta

Glade folk

Vei og Anlegg 2018 var Grøstads første messe, og selv om det har vært hektiske dager og mye ansvar, er hun ikke betenkt med å hive seg i gang med neste messe om tre år. 

– Det er en logistikkoperasjon fra vi begynner å rigge opp, til vi har rigget ned, og man må hele tiden tenke på sikkerheten. På et tidspunkt på fredag, var det 11-12.000 mennesker innenfor gjerdene, påpeker hun.

Hvor mange maskiner som var utstilt, vil hun ikke spekulere i, men forteller at 500 semi- og maskinhengere var inne på området.

Hun understreker samtidig at hun har et flott team rundt seg. 

– Både Gry Ingebretsen og Njål Hagen har masse erfaring, og de har gjort en kjempejobb!

Samtidig som det er mye å gjøre, er hun klar på at dette er et veldig fint arrangement å være leder for. 

– Det er masse glade folk og god stemning. Leverandørene kan også melde om gode salgstall. 

Usikre besøkstall

Da messa ble åpnet onsdag 2. mai, sa Grøstad at de hadde satt seg som mål om å få inn 25.000 besøkende, og dermed sette besøksrekord. 

De foreløpige tallene sier 22 135, men dette er ikke helt riktig.

– Det viste seg at datasystemet kun talte folk da de kom inn på sin første dag. Dette er altså unike besøkende. Vi vet at veldig mange var innom gjerdene flere dager. 

Hvor antallet ender totalt, vil hun imidlertid ikke spekulere i. 

LES OGSÅ: Pon solgte 154 nye maskiner på Hellerudsletta

Velfungerende køsystem

Som nevnt skal hele arrangementet evalueres, men Grøstad vil likevel trekke frem årets køsystem som veldig godt. 

Køene gikk unna. Foto: Martin Gramnæs

– Ingangsteltet nærmest «slukte» besøkende! Vi gjorde en måling på lørdag, og den viste at vi fikk inn 1500 besøkende på 15 minutter. På 18 minutter fikk vi inn alle som stod i kø helt borte ved veien.

At omlag 80 prosent av de besøkende var påmeldt på forhånd, gjorde også at køene gikk unna. 

– Og ungdommene i teltet gjorde en kjempeinnsats, slår hun fast. 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.