Daglig leder Knut Rogne da han presenterte produktene fra P.J. Jonsson & Söner AB under Vei & Anlegg i 2015. Selskapet skal være representert på messa også i år.
Daglig leder Knut Rogne da han presenterte produktene fra P.J. Jonsson & Söner AB under Vei & Anlegg i 2015. Selskapet skal være representert på messa også i år. (Foto: Jarle Skoglund)

Metso kjøper svensk produsent av knuse- og sikteutstyr

P.J. Jonsson och Söner selger hele virksomheten til Metso, som dermed styrker seg på høymobilt utstyr.

-Kjøpet passer veldig godt inn i Metsos strategi, og produktene plasserer seg godt inn i våre planer for vekst innen mobile knusere og sikreverk, sier leder for Metsos knusedivisjon, Markku Simula i en pressemelding.

P.J. Jonsson och Söner hadde en omsetning i 2017 på 342 millioner svenske kroner, og har primært vært en leverandør av sitt mobilutstyr på det nordiske markedet.

Knuserne og siktene fra den svenske produsenten er kjent for god kvalitet med høy grad av  kundetilpasninger av sine produkter. Gjennom sin norske representant , Rogne Industriteknikk AS på Magnor, har merket vært godt representert på det norske markedet.

Daglig leder Knut Rogne forteller til veier 24 at de fikk representasjonen i Norge i 2009, og at de siden den gang har levert i underkant av 100 enheter.

-Hva dette oppkjøpet betyr for merket i Norge, vet vi foreløpig lite om. På kort sikt vil det nok ikke bety store endringer verken for oss eller kundene, men vi vet som sagt foreløpig lite om hva Metso ønsker med oppkjøpet og hva de tenker rundt merkenavnet og representasjonen i Norge, forteller Rogne.

Forsiden akkurat nå