MASKINER & UTSTYR

Kjøper sin tredje Miljøkjempe

Vaktmesterkompaniet har anskaffet sin tredje feiebil av typen Miljøkjempen. Med rotorclean vaskes vegen med høytrykk - uten børster.

Redaksjonen Våre Veger
7. feb. 2017 - 08:29

Begrepet «Miljøkjempe» ble først tatt i bruk i 1999. Forut for sin tid, ble det fokusert på renhold av veger og effekten dette kunne ha på miljøet.
- Miljøkjempe er navnet vi bruker på de store feiemaskinene av typen som kjører på de store hovedvegene, forteller driftssjef i Vaktmesterkompaniet, Knut Olav Nilsen.


Investerer i flere nye maskiner

Vaktmesterkompaniet AS har i dag en bred maskinpark som dekker det meste innen utvendig vedlikehold. De har store ambisjoner om å vokse som selskap, og investerer derfor nå i flere nye maskiner.
- Vi er i stor vekst, og utvider og oppgraderer maskinparken vår som en følge av dette. Det er viktig for oss at maskinene vi investerer i holder dagens standard når det kommer til miljøkrav, sier Nilsen.


Det nyeste tilskuddet

Det nyeste tilskuddet til bedriftens maskinpark er en ny feiemaskin av typen Beam14m3, kjent i bransjen som Miljøkjempen. Det betyr at dagens maskinpark innehar tre av denne typen. Maskinen spyler og rengjør i dybden, samtidig som den suger opp vann og forurensning.
- Denne maskinen er utstyrt med rotorclean som vasker vegen med høytrykk, uten børster. Teknikken er noe av det nyeste innenfor feiing og vasking, og kan være med på å bidra miljømessig ved å redusere noe av svevestøvet som virvler opp fra vegbanen, som Oslo sliter med, forteller Nilsen. Dette er en maskin som kommer svært godt til, både langs vegkantene, og den får med seg forurensningen som ligger dypere nede i asfalten.

Vaktmesterkompaniet AS er Oslos største leverandører av utvendig vedlikehold, og drifter alt fra store offentlige kontrakter til små private avtaler. Bedriften har røtter helt tilbake til 1932.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.