Bjørn Skretteberg kan se tilbake på 42 års innsats for og med Cat i Norge.
Bjørn Skretteberg kan se tilbake på 42 års innsats for og med Cat i Norge.

Maskinbransjens store ildsjel

Mangeårig ansatt i Pon Equipment, Bjørn Skretteberg, er tildelt hedersprisen «Ildsjelen 2016».

Prisen deles ut av Maskingrossisternes Forening til personer som har utmerket seg ved å vise spesielt stort engasjement for bransjen.

MGF-dagen ble også i år arrangert på Clarion hotel Royal Christiania i Oslo. 17. november var nesten hundre deltakere samlet til faglig seminar på dagen, med tema «Norsk næringsliv og industri – hva nå?». Her var det flere interessante foredrag som ga et innblikk i hvilke faktorer som er med på å styre den norske økonomien. Seminaret ble avsluttet med et foredrag av Bård Eker, mannen bak Eker Design, som blant annet har vært med på å utvikle Koenigsegg og Hydrolift.

Under festmiddagen på kvelden var det både underholdning og taler, og det var i denne forbindelse Bjørn Skretteberg ble tildelt «Ildsjelen 2016».

 

Brennende engasjement

Kriteriene for å motta prisen er at man er en person, gruppe eller bedrift innenfor medlemsmassen i MGF, at man jobber for felles interesser for maskinbransjen, arbeidet kan foregå innenfor eller utenfor foreningens system. At man er en ressurs for det felles miljøet, viser og deler kunnskap, og at man viser engasjement ved å delta aktivt i arbeid som gagner hele bransjen. 

Under talen i forbindelse med overrekkelsen sa MGFs direktør Anita Hall følgende om prisvinneren: «Prisvinneren har gode faglige kvaliteter, men først og fremst mye initiativ og virketrang. Han er levende interessert i de problemstillinger som oppstår i bransjen og deltar aktivt i arbeidsgrupper og debatt. Han viser et brennende engasjement for maskinbransjens utvikling og er levende opptatt av rekruttering til bransjen. Prisvinneren har vært en flott ambassadør og et sort aktivum for Maskingrossisternes Forening og maskinbransjen. Årets pris er også en takk fra MGF til en representant som gjennom mange år har fremvist et stort engasjement og lagt ned verdifull innsats til bransjens beste. Både gjennom arbeid for firmaet og gjennom Maskingrossisternes Forening. Han har nå valgt å gå over i pensjonistenes rekker».

 

42 års tjeneste med Cat

Bjørn Skretteberg startet hos Caterpillar-forhandleren Pay & Brinck på sin 25-årsdag som instruktør og ble ansatt på bakgrunn av sin instruktørkarriere fra Forsvaret. Han har gjennom et langt liv hos Caterpillar-forhandleren, nærmere bestemt 42 år (først hos Pay & Brinck, deretter hos Pon Equipment) nådd pensjonsalder og skal nå bli gårdbruker på heltid.

Forsiden akkurat nå