Marthinsen & Duvholt kan få kjempejobb på E6

Vegvesenet har innstilt på at Marthinsen & Duvholt skal oppgradere Nordby- og Smiehagentunnelen. Hvis ingen klager blir tatt til følge, blir kontraktsummen 385,3 millioner kroner.

Marthinsen & Duvholt skal oppgradere Nordbytunnelen hvis klagen(e) ikke tas til følge. Løpet til høyre er nordgående løp. Det blir helt stengt i tre måneder fra 20. august.
Marthinsen & Duvholt skal oppgradere Nordbytunnelen hvis klagen(e) ikke tas til følge. Løpet til høyre er nordgående løp. Det blir helt stengt i tre måneder fra 20. august. Bilde: Anders Haakonsen
3. juli 2017 - 19:03

Tre entreprenører har gitt anbud på jobben. En av dem har allerede levert en klage.

- Det er bra at klagen kommer med en gang, slik at den kan behandles raskt. Hvis den hadde kommet like før fristen går ut, hadde vi mistet tid, sier prosjektleder Thomas Kalleberg i Statens vegvesen.

Den entreprenøren som ikke har klaget, har frist til 13. juli til å gjøre det.

Entreprenørene konkurrerer ikke bare på pris. Ved evalueringen telte pris 70 prosent. De øvrige 30 prosentene ble delt likt på oppdragsgjennomføring og oppdragsorganisasjon.

 

Samhandlingsperiode i august

Vegvesenet regner med å skrive kontrakt så fort klagefristen er over. På grunn av ferieavvikling starter ikke samhandlingsperioden før 3. august. Nordgående løp i Nordbytunnelen blir stengt i tre måneder fra 20. august. Dagen etter begynner anleggsarbeidet.

De to tunnelene inngår i E6 i Akershus. Nordbytunnelen har to løp, hvert med en lengde på 3 850 meter. Smiehagentunnelen har bare ett løp, som er 892 meter langt. Det tar sørgående trafikk. Nordgående trafikk går i dagen utenom tunnelen.

Tunnelene ble åpnet i henholdsvis 1993 og 1999. Nå skal de få en standard som tilfredsstiller tunnelforskriften, men oppdraget omfatter mer enn det.

 

Renseanlegg for tre tunneler

I Nordbytunnelen skal både brannsikring og bergsikring forbedres. I Smiehagentunnelen blir hele vegdekket skiftet ut, og overvann- og drensledninger blir reparert. Dessuten skal det etableres et nytt renseanlegg som skal ta vann fra begge tunnelene og fra Vassumtunnelen som inngår i riksveg 23.

Etter at nordgående løp har vært stengt i tre måneder, blir det åpent for trafikk på dagtid. Om nettene vil trafikk i begge retninger gå i sørgeånde løp, mens arbeidet fortsetter i nordgende løp.

13. august neste år stenges sørgående løp i tre måneder. I den perioden blir også Smiehagentunnelen stengt. Innen 22. februar 2019 må jobben være fullført.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.