Mange utlendinger vil ha OPS-prosjekt i Hedmark

Det er stor internasjonal interesse for OPS-prosjektet mellom Løten og Elverum. 46 selskaper fordelt på 7 arbeidsfellesskap har gitt anbud. 

Ny vegstrekninger er markert med rødt. Hvem som skal anlegge dem blir ikke klart før i januar neste år.
Ny vegstrekninger er markert med rødt. Hvem som skal anlegge dem blir ikke klart før i januar neste år. Bilde: Statens vegvesen
Anders Haakonsen
22. mai 2017 - 16:45

Blant de 46 er det firmaer fra England, Finland, Frankrike, Spania og Østerrike foruten Norge.

Et av arbeidsfellesskapene består bare av norske selskaper. Hvis dette blir valgt, blir Veidekke hovedentreprenør.

Vegen som skal anlegges går mellom Ommangsvollen i Løten kommune og Grundset i Elverum. Fordi det er et OPOS-prosjekt er ikke anbudssummene offentlige.

Innen 12. juni skal Vegvesenet velge ut tre grupperinger som man skal gå i dialog og forhandlinger med. Hvem av de tre som får kontrakten blir ikke avgjort før i januar neste år.

Anleggstart er ventet om et år. Lengden på anleggstiden er ikke avgjort. Det er noe av det man skal forhandle om. Den som får kontrakten, får ansvaret for drift og vedlikehold av vegen i 20 år.

Vegen får status som riksveg 3 på hele strekningen. På deler av den får den også status som riksveg 25. Det blir 15 km fire-felts motorveg og 10 km med 2/3-felts veg. Prosjektet omfatter også omlegging av lokalveger, men ikke drift av disse.

Kontraktsverdien er anslått til fire milliarder kroner.

 

 

 

 

OPS 3
OPS 3
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.