6,5 milliarder kroner skal investeres mellom Os og Bergen på prosjektet E39 Svegatjørn-Rådal i årene fram til 2022. Mange millioner vil gå til levering og montering av elektro- og SRO-utstyr. Vegvesenet har fått 7 anbud på den jobben.
6,5 milliarder kroner skal investeres mellom Os og Bergen på prosjektet E39 Svegatjørn-Rådal i årene fram til 2022. Mange millioner vil gå til levering og montering av elektro- og SRO-utstyr. Vegvesenet har fått 7 anbud på den jobben. (Bilde: Statens vegvesen)

Mange anbud på elektro/SRO på Svegatjørn-Rådal

Det er stor interesse for elektro- og SRO-jobben på prosjektet E39 Svegatjørn-Rådal. Vegvesenet har fått inn 7 anbud. Prisene er ikke offentlige ennå fordi entreprenørene konkurrerer på mer enn pris.

De 7 anbudene ble gitt av 5 entreprenører og 2 arbeidsfellesskap.

Entreprenørene er:
Aldesa Construcciones SA
Bravida
Mesta
One Nordic Kraftmontasje
Scanmatic.

Arbeidsfellesskapene består av
ABB og Magnus M. Thunestvedt fra Bergen
Kvinnherad Elektro og LOS Elektro fra Bømlo

Byggeleder for elektro Terje Gundersen synes det er interessant og gledelig at så mange har gitt anbud på denne store jobben.

Konvoluttene som er åpnet, inneholder bare beskrivelse av hvordan anbyderne vil løse oppgaven. Konvoluttene med anbudssummene åpnes ikke før 26. september.

Når to-konvoluttsystemet benyttes er det vanlig at anbyderne kan få tillegg eller fradrag på bakgrunn av besvarelsene i den første konvolutten. Slik er det ikke denne gangen. Anbyderne kan få et fradrag på opptil 80 millioner kroner for en god oppdragsforståelse, men det gis ikke noe tillegg. Kontrakten går til den som har den laveste "fiktive" prisen etter kontrollregning og eventuelt fradrag.

Oppdraget er svært. Det omfatter 28,8 km tunnelløp og flere dagsoner. Kontraktene på entreprenørarbeidet er på mer enn 3,7 milliarder kroner.

Mengdene taler for seg selv. Kontrakten omfatter blant annet 99,7 km fiberkabler, 27,9 km strålekabler, 15 tekniske bygg, 375 styreskap, 200 nødstasjonsskap, 106 vifter, 550 innvendig belyste skilt, 416 kameraer, 91 radarer og 400 lysmaster i dagen.

Vegvesenet tar sikte på anleggstart 23. oktober og fullføring av jobben fire år og en måned senere.

Forsiden akkurat nå