Fra brøytingen av Lysevegen i 2020.
Fra brøytingen av Lysevegen i 2020. (Foto: Fred-Jonny Wikøren)

Lysevegen åpner for trafikk 16. mai

Fylkesvei 4224 Lysevegen mellom Sirdal i Agder og Lysebotn i Rogaland blir åpnet for sesongen.

– Torsdag formiddag var det om lag 2,5 kilometer igjen av veien å frese eller brøyte. Planen er å bruka mandagen til å rengjøre veibanen over fjellet og kaiområdet i Lysebotn, seier byggeleder i Agder fylkeskommune, Per Magne Hindersland, i en pressemelding.

Dermed kan trafikantene ta i bruk den populære veien mellom Agder og Rogaland fra tirsdag. Turistveien er en mye brukt vei i sommersesongen, men er stengt hver vinter. Nå er veien klar til bruk før 17. mai.

Åpen Lyseveg fra 16. mai til 30. november

Avtalen med verneområdestyret innebærer at Lysevegen ikke skal begynne å brøytes før tidligst uka før påske. Veien kan åpnes for biltrafikk tidligst 1. mai og skal være stengt for biltrafikk innen 30. november hvert år.

1. mai er altså tidligste mulige åpningsdato. Det er ingen garanti for at veien blir åpnet da, det kommer an på om det lar seg gjøre å åpne veien på grunn av snøforholdene.

I år har det vært relativt normale mengder med snø, men enkelte partier har likevel vært utfordrende, sier Hindersland. Siste stengingsdato er 30. november.

Fylkesvei 450 Brokke-Suleskard åpner senere i mai

På Brokke-Suleskardvegen mellom Sirdal og Setesdal er avtalen med verneområdestyret at brøytinga først kan starte i vernesona etter 12. mai, og veien kan tidligst åpne 21. mai.

– På østsiden av fjellet er det relativt store snømengder. Derfor må vi komme tilbake til åpningsdato senere, sier Hindersland.

Les også

Forsiden akkurat nå