Frode M. Nilsen får nå titel konsernsjef for LNS.
Frode M. Nilsen får nå titel konsernsjef for LNS. (Bilde: Erik Jenssen)

Han snudde skuta på ett år

Etter et dramatisk underskudd på 470 millioner i 2015, snudde Frode Nilsen og hans mannskaper LNS-konsernet til et pent driftsresultat på 74 millioner kroner i fjor. Men store finanskostnader trekker ned.

 

Den nord-norske entreprenørskuta med Risøyhamn som hjemmehavn er en av Norges fremste med tunnelkompetanse i verdensklasse. Men fjoråret ble knallhardt etter at selskapet gikk på en kraftig økonomisk smell i 2015 som viste underskudd på 470 millioner kroner i resultat før skatt.

En kraftig snuoperasjon måtte til, og resultatene er godt synlig allerede i 2016-regnskapet. Omsetningen økte fra 2,3 til 2,7 milliarder kroner, og driftsresultatet ble snudd fra minus 270 millioner kroner til pluss 74 millioner kroner. 

Men store finanskostander gjør at resultatet før skatt senkes med 100 millioner kroner - til minus 75 millioner kroner.  Dette er imidlertid en kraftig forbedring for tilsvarende tall i 2015 som var på minus 470 millioner kroner.

 

Leonhard Nilsen & Sønner - Eiendom AS

  2016 2015
Driftsinntekter 2.694.056 2.348.391
Driftsresultat 74.094 -270.956
Resultat før skatt -75.023 -474.511

Deler opp i divisjoner

Nå har styret i LNS Eiendom vedtatt å opprette egne divisjoner for henholdsvis entreprenør- og gruvevirksomheten i konsernet. Innunder Divisjon Entreprenør ligger LNS, LNS Spitsbergen, Hålogaland Grus & Betong og Hålogaland Element. I Divisjon Gruve ligger selskapene Rana Gruber, Skaland Graphite og Greenland Ruby.

LNS har ansatt

  • Bjørn Kielland fra Fauske som Divisjonsdirektør Entreprenør, og
  • Gunnar Moe fra Mo i Rana som Divisjonsdirektør Gruve
  • Frode M. Nilsen fra Risøyhamn som Konsernsjef.
Bjorn Kielland
Bjorn Kielland

Bjørn Kielland (født 1951) er utdannet fra NTH i 1975 og kommer fra stilling som prosjektsjef i Skanska. Han har bred erfaring fra store anleggsprosjekter i Norge som Vestfoldbanen med bygging av dobbeltspor fra Holm til Nykirke, E18 Bommestad –Langåker, OPS E39 Klett -Orkanger m.m. I Skanska har Kielland hatt en rekke andre stillinger som anleggs- og prosjektleder og Regionsdirektør. Som divisjonsdirektør tiltrer han også stillingen som ny adm. dir. i LNS. Kielland har en meget bred erfaring fra entreprenørbransjen og vil tilføre selskapet verdifull kompetanse.

 

 

 

 

Gunnar Moe
Gunnar Moe

Gunnar Moe (født 1959) kommer fra stillingen som konstituert adm. dir. i Rana Gruber. Han har tidligere jobbet som utviklingsdirektør i LNS, direktør for forretningsutvikling i Momek Group AS, adm.dir. i Rana Gruber m.m. Moe har ulike styreverv og sitter i dag som styreleder i Greenland Ruby, styreleder i LNS Greenland, nestleder i Mineralklynge Norge, styreverv i NHO-Nordland, Helgeland kraft m.m. Som divisjonsdirektør tiltrer Moe også stillingen som administrerende direktør i Rana Gruber. Moes mangeårige erfaring fra gruvebransjen vil være et viktig bidrag i å styrke konsernet.

Både Kielland og Moe inngår i den nye konserledelsen og vil rapportere til konsernsjef.

 

Frode Nilsen
Frode Nilsen

Frode Nilsen (født 1963) er utdannet fra NTH i 1988 og kommer fra stillingen som adm. dir. i entreprenørselskapet LNS. Han tiltrer den nyopprettede stillingen som Konsernsjef. Nilsen har vært anleggs- og prosjektleder for LNS i en rekke prosjekter i inn- og utland og har hatt en rekke styreverv i konsernet. Han har også vært adm. dir. i LNS Spitsbergen. Nilsen har også vært styreleder i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).  

Forsiden akkurat nå