Ledelse til Mesta og Traftec i sør

Mesta har gode muligheter til å sikre seg vedlikeholdskontrakter i Region sør til vel 66 millioner kroner. Traftec fra Grimstad kan sikre seg en kontrakt til bortimot 43 millioner.

Dette er søndre portal i Logatunnelen på E39 nord for Flekkefjord. Traftec leder konkurransen om kontrakten på drift og vedlikehold av det elektriske anlegget i denne og 27 andre tunneler i Vest-Agder. (Foto.
Dette er søndre portal i Logatunnelen på E39 nord for Flekkefjord. Traftec leder konkurransen om kontrakten på drift og vedlikehold av det elektriske anlegget i denne og 27 andre tunneler i Vest-Agder. (Foto. Bilde: Google
Anders Haakonsen
22. feb. 2016 - 10:19

Oppdragene gjelder drift og vedlikehold av elektriske anlegg i fem år framover. Tre oppdrag har vært ute på anbud. To av dem gjelder anlegg i Vest-Agder, det ene gjelder stort sett veglys i dagen, det andre stort sett anlegg i tunneler. Det siste oppdraget gjelder veglys i Vestfold.

Tunneljobben er den største målt i kroner. Traftec leder med et anbud på 42,9 millioner kroner. Mesta er nr. to med 45 mill., Otera fra Kristiansand nr. tre med 48 mill., og BGO Elektro fra Bergen nr. fire med 68,6 mill.

 

28 tunneler

Den som får kontrakten, får ansvaret for drift og vedlikehold av de elektriske anleggene i 28 tunneler. Oppdraget omfatter også 22 trafikklysanlegg, 75 trafikktellepunkt, 14 bruer/kaier med elektriske anlegg og 9 ITV-kameraer.

Fem elektroentreprenører har gitt anbud på det andre oppdraget i Vest-Agder. Mesta ligger lavest med 27,3 millioner. Øvrige anbydere er Traftec (32,4 mill.), Otera (37,8 mill.), Nettpartner fra Ås (40,4 mill.) og Infratek fra Oslo (45 mill.).

Oppdraget omfatter 7 200 veglys, 250 fordelingsskap og 5 belysningsanlegg på kaier.

 

12 800 veglys i Vestfold

Med et anbud på 38,8 millioner leder også Mesta konkurransen om tilsvarende oppdrag i Vestfold. Bak Mesta følger SET Elektro fra Tønsberg (44,5 mill.), Skagerak Elektro fra Porsgrunn (44,8 mill.), Anleggselektro fra Drammen (47 mill.) og Traftec (51,8 mill.). Ytterligere tre elektroentreprenrører har gitt anbud.

Oppdraget i Vestfold omfatter drift og vedlikehold av 12 800 veglys og 400 fordelingsskap.

De tre oppdragene omfatter alle riks- og fylkesveger i de to fylkene bortsett fra vegestrekninger som inngår i OPS-prosjekter.

Tunnelkontrakten i Vestfold blir ikke utlyst i denne omgangen. SET Elektro har ansvaret for drift og vedlikehold av Vestfold-tunnelene fram til 31. august 2018.

De nye kontraktsperiodene begynner 1. september i år. Som er vanlig er når drifts- og vedlikeholdskontrakter blir utlyst, har Vegvesenet opsjon på et års forlengelse.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.