KrF-nestledere med forslag mot bompenger

KrF fremmer forslag for å utrede alternative løsninger til bomstasjoner og redusere kostnader til bompengeordninger. Ap ønsker også andre løsninger.

Både KrF og Ap har forslag inn om å fjerne bommer, men de vil fremdeles at bilistene skal betale avgift.
Både KrF og Ap har forslag inn om å fjerne bommer, men de vil fremdeles at bilistene skal betale avgift. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
NTB
12. nov. 2018 - 10:40

Dagens Næringsliv skriver at Arbeiderpartiet og KrF vil pålegge regjeringen å utrede og helst fjerne betaling i veibommer, men at det ikke er snakk om å fjerne betalingen for kjørende helt.

Begge partier mener imidlertid det er penger å spare i administrasjon og innkreving om bominnkrevingspunktene erstattes med overvåkning via satellittposisjonering (GPS). Tanken er at bilistene betaler basert på hvor langt de har kjørt, ikke hvor de passerer.

KrF-nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, samt Hans Fredrik Grøvan og Tore Storehaug står bak KrFs forslag, der det understrekes at det er viktig at bompengeordninger er rettferdige.

Arbeiderpartiet argumenterer i sitt forslag også med at dagens bomavgiftssystem er for lite knyttet til faktisk bruk og belastning av veinettet. De presiserer at et nytt system må komme til erstatning for dagens bilavgifter, ikke som et tillegg som gir økt økonomisk belastning.

LES OGSÅ: Bompengeaksjonist betaler boten på 25 000 kroner

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.