Veidekke Industri har hatt mange oppdrag denne sesongen.
Veidekke Industri har hatt mange oppdrag denne sesongen.

Kraftig vekst for Veidekke innen asfalt

Med en en merproduksjon på 260 000 tonn er Veidekke Industri vekstvinner innen asfalt så langt i år. Økningen på 17 prosent går ut over de fleste av konkurrentene i et ellers stabilt totalmarked.

Tallene fra asfaltprodusentene som EBA har hentet inn pr utgangen av september, viser at den samlede asfaltproduksjonen så langt i år nesten på kiloet er det samme som ved samme tid i fjor.

Men med 4,8 millioner tonn blir det neppe noe rekordår siden både 2011 og 2009 volummessig var vesentlig bedre på samme tidspunkt.

De siste månedene i året er imidlertid blitt viktige for asfaltentreprenørene, som under gode værforhold kan dra inn viktige marginer i enn bransje som ikke oppviser den beste lønnsomhet for tiden.

 

Kraftig vekst

Mens de fleste andre asfaltentreprenørene har gått ned i volum,  har Veidekke Industri så langt i år vist en vekst som er av de skjeldne. Deres produksjon har økt fra 1,3 millioner tonn til 1,5 - mer eksakt en økning på 260 000 tonn.

Veksten er på hele 17 prosent, som setter selskapet i en suveren lederposisjon blant asfaltprodusentene. Nest størst er Lemminkainen, som like etter oppkjøpet av Mesta asfalt var større i volum enn Veidekke. Men som nå med en produksjon på 1 mill tonn ved utgangen av september, blir hengende et godt stykke bak.

Tredje størst er NCC Roads med 887 000 tonn, også de litt bak status på samme tid i fjor. Peab Asfalt og Skanska Asfalt ligger ganske jevnt med en produksjon på henholdsvis 337 og 307 tusen tonn.

Bortsett fra Veidekke er det bare to andre selskaper som viser en liten økning. Det ene er Rogalands-bedriften Velde Asfalt (totalproduksjon på 155 000 tonn) og Franzefoss Pukk (132 000 tonn).

Forsiden akkurat nå