DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Kontrakt signert: Løvland Maskin skal brøyte i Honningsvåg og Gjesvær-Skarsvåg

Fylket har inngått avtale med Løvland Maskin om vinterdrift av fylkesvegene i Honningsvåg og på strekningen Gjesvær-Skarsvåg.

Fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, Kristina Hansen (AP).
Fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, Kristina Hansen (AP). Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
29. juni 2021 - 21:58

I Vest-Finnmark er de to driftskontraktene for Honningsvåg (verdi: 23 millioner kroner) og Gjesvær-Skarsvåg (verdi: 45,8 millioner kroner) tildelt Løvland Maskin. Fylkeskommunen møtte entreprenenøren 29. juni for samhandlingsmøte og planlegging av driften.

Her kan du lese mer om prisene som er gitt på kontraktene i fylket.

Havøygavlen vindkraftverk i Havøysund i Finnmark, sett fra Hurtigruta.
Les også

Politiet: Ikke mulig å slukke brannen i vindpark

Gleder seg

Daglig leder i Løvland Maskin, Stein Eivind Løvland, er veldig fornøyd med å ha vunnet anbudskonkurransen, ifølge en pressemelding fra fylkeskommunen.

– Gjennom å dele opp store kontrakter i flere små, har også mindre lokale aktører fått mulighet til å delta i anbudskonkurranser. Vi som er lokale, kjenner forholdene og utfordringene bedre enn store nasjonale aktører. Tidligere har det vært slik at de store aktørene har vunnet anbudene – for så å presse lokale underleverandører på pris. Dette blir det forhåpentligvis mindre av nå, kommenterer Løvland.

Løvland ser frem til å ta fatt på oppdraget i tiden fremover.

– I motsetning til i Sør-Norge, er det vinterdrift og brøyting vi i bransjen i Finnmark hovedsakelig lever av. Denne kontrakten blir spennende og krevende, noe vi gleder oss til, sier Løvland.

Fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (AP), har vært en forkjemper for den nye måten å lyse ut anbud på. Hun er veldig fornøyd med prosessen så langt.

– Det at lokale og regionale aktører, ikke bare føler seg kvalifisert til å levere inn anbud, men faktisk vinner – viser at den nye strategien vår har lykkes.

Fylkesråden viser til en rekke forbedringer i de nye kontraktene, som vil komme nærmiljøene i fylket til gode.

Statkraft lanserte planer for å bygge ut mer vindkraft på land. Norden-sjef i Statkraft, Birgitte Ringstad Vartdal, sier de anerkjenner at det er en del motstand mot vindkraft på land.
Les også

Planlegger mer vindkraft på land: – Jeg tror det er en økende forståelse for behovet for mer energi

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.