Roxel Infra
Roxel Infra (Jarle Skoglund)

Slutt for Roxel Infra AS:

Konkurs for spesialist innen teknisk utrusting i tunneler

Stavanger-selskapet Roxel Infra AS er slått konkurs.

Selskapet ble etablert i 2016, og har siden vært en aktiv aktør i det norske markedet som totalteknisk leverandør til vei- og tunnelprosjekter.

Selskapet har de siste to årene hatt investorene Rolf Smedvig Hodne og Arne Incoronato som majoritetseiere, etter at det raknet for Roxel Teknikk-konsernet i 2019. Det eneste selskapet i gruppen som ikke gikk konkurs var Roxel Infra.

De siste tilgjengelige regnskapstallene er fra 2021, da selskapet gikk på en smell og fikk et driftsunderskudd på 19,2 millioner kroner av en omsetning på 126 millioner kroner.

Med på E6 Ranheim til Værnes

Sammen med SICE, sikret Roxel Infra seg kontrakten med Acciona om levering av de elektroteknisk og sikkerhetssystemene på den 23 kilometer lange E6-strekningen fra Ranheim til Værnes. Prosjektet skulle gjennomføres som Joint Venture mellom Roxel Infra og spanske SICE. Hva som skjer med dette prosjektet er uklart, men sannsynligheten er stor for at SICE kjører prosjektet videre på egen hånd.

Arbeidene startet opp i august 2021, skulle ha fire års varighet, og representerte en stor omsetning for selskapet da kontrakten ble inngått.

Med på store tunnelprosjekter

Selskapet har vært med på mange store tunnelprosjekter de siste årene. Størst var nok leveransene til Ryfylketunnelen (Ryfast), et stort oppdrag som omfattet 11 tekniske bygg, seks pumpestasjoner med egne tekniske bygg, montering av 94 ventilatorer, levering og montering av LED-lys i tunnel, 500 kilometer lavspentkabel, 28 kilometer strålekabel for nødnett og radio og 80 kilometer fiberkabel, for å nevne noe. 

Andre tunnelprosjekter er som underentreprenør for NCC på Eysturoytunnelen på Færøyene, tunneloppgraderingen av E134 Haukeli-Vågslid-Svandalsflona, og elektronisk utrusting på bruer og tunneler på Bjarkøyforbindelsen.

Les også

Forsiden akkurat nå