Klart for sideforskyving av nye Driva bru

Ny Driva bru skal skyves sideveis til sin permanente plass første helga i november. Hittil har brua stått på midlertidige fundamenter.

Driva bru på Sunndalsøra har allerede vært i bruk noen måneder, men har stått på midlertidige fundamenter. Første helga i november skal brua sideforskyves.
Driva bru på Sunndalsøra har allerede vært i bruk noen måneder, men har stått på midlertidige fundamenter. Første helga i november skal brua sideforskyves. Bilde: Kjell Herskedal
Kjell Herskedal
24. okt. 2016 - 09:21

Statens vegvesen opplyser at Fv 62 på Sunndalsøra stenges helt mens denne operasjonen pågår fra fredag 4. november om kvelden til søndag kveld 6. november. Det blir omkjøring om Fv 312 og det blir satt opp busser for gående.

Driva bru over elva Driva er 111 meter lang og 17 meter bred. Konstruksjonen veier ca. 2000 tonn. I slutten av februar i år ble brukonstruksjonen manøvrert på plass. Det gikk knirkefritt. Både entreprenøren, Christie & Opsahl, Norbridge og Sarens som utførte flyttingen har fått mye ros for godt presisjonen i jobben som er gjort.

Sideforskyvingen av den store brukonstruksjonen skal skje ved hjelp av teflonplater og grønnsåpe. Norbridge er ansvarlig for jobben med sideforskyvingen. Noen dager i forkant er daglig leder i Norbridge, Tor Brækken, fortsatt like sikker på at det skal gå greit å flytte den tunge konstruksjonen 35 meter i løpet av 48 timer.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.