I september blir det gjennomslag i tunnelen gjennom Sørkjosfjellet. De som vil levere og montere elektro- og SRO-utstyr i tunnelen, må regne ferdig innen 12. oktober . (Ill.: Statens vegvesen)
I september blir det gjennomslag i tunnelen gjennom Sørkjosfjellet. De som vil levere og montere elektro- og SRO-utstyr i tunnelen, må regne ferdig innen 12. oktober . (Ill.: Statens vegvesen) (Bilde: Statens vegvesen)

Klart for elektro/SRO på Sørkjosfjellet

Nok en stor elektro- og SRO-kontrakt er sendt ut på anbud. Denne gangen gjelder det den 4 638 meter lange tunnelen gjennom Sørkjosfjellet i Troms. 12. oktober går fristen ut.

Tunnelen inngår i E6 gjennom Nordreisa kommune. Skanska har hovedentreprisen på driving av tunnelen. Opprinnelig gikk kontrakten til det spanske firmaet OSSA, men Vegvesenet hevet kontrakten i mars i fjor på grunn av for liten inndrift. Etter ny utlysning overtok Skanska jobben.

Oppdraget som Vegvesenet ber om pris på nå, gjelder levering og montering av alt elektro- og SRO-utstyr i tunnelen, inkludert vifter. Det skal også monteres veglys i dagen på to strekninger på til sammen en km.

Når elektroentreprisen er underskrevet, skal kontrakten tiltransporteres hovedentreprisen. Det betyr at elektroentreprenøren blir underentreprenør for Skanska.

- Denne løsningen har blitt vanligere i det siste, sier byggeleder Ken Johar Olaussen i Statens vegvesen. - Det er en praktisk ordning. Vi slipper å være mellomledd mellom hovedentreprenør og elektroentreprenør, og vi får bedre flyt i arbeidet.

- Elektroarbeidet kommer ikke i gang før 1. mars neste år. Hvorfor lyser dere ut jobben så tidlig?

- For at elektroentreprenøren skal få bedre tid. Anleggstiden er knapp, jobben må være fullført innen 1. desember neste år, men ikke alt arbeidet må gjøres i tunnelen. Tavler og skap kan produseres med en gang kontrakten er underskrevet, sier Ken Johar Olaussen.

Elektroinstallasjonene i tunnelen er prosjektert av det islandske selskapet EFLA. Gjennomslag er ventet i september. Før jul neste år skal anlegget være klart til bruk.

Forsiden akkurat nå