NTB_ZZBut_X5gxw (Foto: Gorm Kallestad / NTB)
Bruelementet som er falt ned beregnes å ha en vekt på 50 tonn. (Foto: Gorm Kallestad / NTB)
En gangbru over E16 ved Sollihøgda har falt ned etter at et kjøretøy kjørte inn i den. Det er store trafikale problemer, men det er ikke meldt om personskader. (Foto: Politiet / NTB)

E16 ved Sollihøgda blir stengt i flere timer etter at gangbru kollapset

En gangbru på E16 mellom Skui og Sollihøgda ble revet ned da en kranbil kjørte inn i brua. Først mange timer senere ble veien gjenåpnet etter ulykken.

Rett før klokken 18 ble det 16 meter lange bruelementet løftet av kranbilen og vekk fra E16, skriver Budstikka. Men først ved 21.30-tiden fredag kveld ble veien åpnet for trafikk igjen. Da hadde det gått over ni timer siden ulykken.

Ingen personer ble skadd i ulykken.

– Sjåføren er sendt til legevakt med ambulanse for en helsesjekk, men han har sagt seg uskadd, og dette er også vår oppfatning, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Budstikka like etter ulykken.

I tillegg til delen som måtte fjernes, har Statens vegvesen sørget for at sikkerhetsgjerdene langs veien er sikret. Det samme gjelder de to delene av broen som fortsatt står igjen. I tillegg måtte veien måkes og saltes før den kunne åpnes igjen.

Forsiden akkurat nå