TRAFIKK OG ITS

Ketil Solvik-Olsen fortsetter med samferdsel i ny jobb

Blir rådgiver for selskapet med landets første selvkjørende buss.

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger. Her er han fotografert da han lanserte sin bok «På vei» tidligere i november.
Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger. Her er han fotografert da han lanserte sin bok «På vei» tidligere i november. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
28. nov. 2019 - 09:18

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger.

Selskapet var blant annet først ute med å teste ut selvkjørende kjøretøy på norske veier.

Solvik-Olsen arbeidet som statsråd med å modernisere lovverket for å tillate autonome kjøretøy. Tilsvarende utvikling ble gjennomført for skipsfarten med egne testområder langs kysten for autonom skipsfart og en egen strategi for flygende droner.

– Med stadig bedre og mer fleksible tjenester tilpasset individuelle behov, tror jeg at mange flere kommer til å velge kollektive løsninger i fremtiden. Teknologi for autonome kjøretøy vil styrke kollektivtransportens rolle i transportsektoren. Jeg er glad for å kunne bidra innen en sektor med et enormt potensial, sier Solvik-Olsen.

Hirtshals på Nordjylland skal bli utslippsfri havn. Norwegian Hydrogen er med på et EU-prosjekt som skal bidra med hydrogenverdikjede. Vindturbiner skal produser e fornybar kraft til elektrolyse av vann.
Les også

Skal produsere 500 tonn hydrogen årlig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.