Norconsult er Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører. Malin Eriksen (t.v.) og Marthe Haugen Stranden med årets diplomer.
Norconsult er Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører. Malin Eriksen (t.v.) og Marthe Haugen Stranden med årets diplomer. (Foto: Norconsult)

Kåret til Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for ingeniører - igjen

Norconsult er for andre året på rad kåret til Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører.

Selskapet er også rangert som bransjeleder i kategorien “rådgivende ingeniør”. Det kommer frem i den prestisjetunge undersøkelsen Universum Professional Survey.

Les også

Kåret av over 10 000 personer

Hvert år kårer Universum Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive personer som har høyere utdanning innen kategoriene “økonomi”, “ingeniør” og “IT”. I 2021 har i overkant av 10 000 personer sagt sin mening og rangert sine drømmearbeidsgivere.

Equinor, Norconsult og Multiconsult er ingeniørene sine topp tre arbeidsgivere.

Norconsult beholder sin posisjon som nummer to i kategorien “ingeniør”. Inne på topp 10-listen finner vi flere selskap fra samme bransje, med Multiconsult som nummer tre og Sweco på syvende plass. Dette vitner om at den rådgivende ingeniørbransjen er meget attraktiv for yrkesaktive ingeniører.

-Må tilby utfordrende problemstillinger

– Det er gledelig at Norconsult og bransjen som helhet har en så sterk posisjon i en yrkesgruppe som er veldig attraktiv for oss. Rådgiverbransjen er i en enorm utvikling, og bidrar til å drive hele byggenæringen fremover med sin satsing på bruk av ny teknologi og nye samarbeidsformer i prosjektene, sier konsernsjef i Norconsult, Egil Hogna.

– Hvert år rekrutterer Norconsult flere hundre nye medarbeidere. For å få tak i de beste må vi kunne tilby de mest spennende prosjektene og utfordrende problemstillingene. Det er viktig for oss å synliggjøre at man i Norconsult har mulighet til å påvirke en bransje i stadig utvikling. Vi ser at dette, kombinert med økt fokus på bærekraft i prosjektene, digitalisering og nye måter å tenke løsninger på, synes å være attraktivt for potensielle nye medarbeidere, sier Hogna.

Les også

Forsiden akkurat nå