Jevn kamp om stor jobb i Porsgrunn

Stor interesse og jevne anbud preger konkurransen om et oppdrag på fyllkesveg 32 i Porsgrunn. HAB Construction leder med et anbud på 120,42 millioner kroner. Nr. to ligger bare 0,4 mill. høyere.

Bildet viser rundkjøringen som skal etableres i søndre ende av den nye vegen. Her møtes fylkesveg 32 og Gimleveien. 1. juni 2018 er den ferdig.
Bildet viser rundkjøringen som skal etableres i søndre ende av den nye vegen. Her møtes fylkesveg 32 og Gimleveien. 1. juni 2018 er den ferdig. Bilde: Statens vegvesen
28. okt. 2016 - 12:04

Det er Marthinsen & Duvholt som holder som holder andreplassen med 120,819 mill.

Det er også ganske jevnt bak de to i teten. NCC er nr. tre med 121,1 mill., fulgt av Isachsen Anlegg (123,5 mill.), Veidekke (126,1 mill.) og AF Gruppen (131,2 mill.).

Oppdraget består i å legge om fylkesveg 32 over en strekning på 600 meter. I hver ende skal det etableres en rundkjøring. Den nye vegen får to felt. Prisnivået kan virke svimlende for en så kort strekning, men det synes ikke byggeleder Kari Tisjø Tveit i Statens vegvesen. Hun er veldig fornøyd med anbudene.

- Dette er en komplisert jobb. Det er over 2 000 poster som skal prises. Det er veldig bra at så mange som seks entreprenører tok seg tid til å regne på denne jobben.

- Hva er det som gjør jobben komplisert?

- Det er flere årsaker. Grunnforholdene er svært vanskelige. Vegen skal delvis gå over kvikkleire. Grunnvannet står høyt på hele strekningen. Dessuten er det mye trafikk som entreprenøren må ta hensyn til både på veg og bane. Den nye fylkesveg 32 skal gå innenfor sikkehetssonen til jernbanen. Arbeidet på vegen må stoppes i forbindelse med togpasseringer, sier Kari Tisjø Tveit.

Oppdraget omfatter to opsjoner. Den ene gjelder ombygging av en rundkjøring, den andre gjelder etablering av en 300 meter lang gangveg.

Den som får kontrakten skal også utføre SRO- og elektroinstallasjonene i Hovengatunnelen. Det er en 400 meter lang løsmassetunnel som blir støpt av AF Gruppen.

Omleggingen av fylkesveg 32 er delt i to entrepriser. Hovengatunnelen inngår i den første.

Den nye fylkesvegen skal være klar for trafikk 1. juni 2018. Prosjekteringen av den er utført av Multiconsult.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.