Jevn kamp om fv 282 i Drammen

Kampen om kontrakten på utvidelse av fylkesveg 282 i Drammen er jevn. Isachsen Anlegg fra Nedre Eiker leder med et anbud på 89,8 millioner kroner. Et arbeidsfellesskap følger like bak.

Bjørnstjerne Bjørnsons gate slik den vil se ut i 2019. Ikke minst myke trafikanter vil få glede av utvidelsen. I dag har de kummerlige forhold.
Bjørnstjerne Bjørnsons gate slik den vil se ut i 2019. Ikke minst myke trafikanter vil få glede av utvidelsen. I dag har de kummerlige forhold. Bilde: Statens vegvesen
1. des. 2016 - 15:56

Steen & Lund fra Drammen og Arne Olav Lund fra Larvik står bak arbeidsfellesskapet, som har gitt et anbud på 90,9 millioner.

De øvrige anbyderne er:

Park & Anlegg fra Sarpsborg 105,1 mill.
HAB Construction fra Bærum  111,5 mill.
HAG Anlegg fra Arendal 119,6 mill.
Oscar og Tormod Wike fra Tønsberg 122,4 mill.

Prosjektleder Tom Hedalen er fornøyd med prisene. - De laveste er litt lavere enn ventet. Det skyldes trolig stor konkurranse om jobbene. Det har vært få utlysninger av oppdrag i denne størrelsen i Drammensområdet i det siste.

- De to som ligger lavest kjenner Drammen godt, og har gode forutsetninger for å gi riktig pris. Begge er lokale og trenger sannsynligvis ikke mye rigg, sier Tom Hedalen.

Vegvesenet håper å ha kontrakten signert før jul. I så fall kan det bli anleggsstart ved månedsskiftet januar/februar.

Fylkesveg 282 er også kjent som Bjørnstjerne Bjørnsons gate. Den har en ÅDT på 24 000, men likevel bare to felt. Nå skal den utvides til fire felt over en strekning på 700 meter. På begge sider blir det en tre meter bred gang/sykkelveg som blir atskilt fra kjørebanene med beplantet rabatt.

Selv om vegen ligger sentralt i Drammen er det mulig å legge en ny kjørebane ved siden av den nåværende uten å rive noen bygninger. Når den nye kjørebanen blir ferdig, blir nåværende veg oppgradert og bygd om til vestgående kjørebane.

Høsten 2018 skal alle de fire feltene være klare til bruk. Beplantningen må være fullført våren 2019.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.