TUNNELER

Jernfjelltunnelen på E39 mellom Gulen og Masfjorden åpnet for kolonnekjøring etter bilbrannen

E39 Jernfjelltunnelen åpnet klokken 06.00 i dag tidlig etter bilbrannen onsdag. Det blir ledebilkjøring gjennom dagen, foreløpig uvisst hvor lenge.

Statens vegvesen jobbet hele natten for å kartlegge skadene i Jernfjelltunnelen, og kunne åpne den for kolonnekjøring torsdag morgen.
Statens vegvesen jobbet hele natten for å kartlegge skadene i Jernfjelltunnelen, og kunne åpne den for kolonnekjøring torsdag morgen. Foto: Statens vegvesen
28. sep. 2023 - 08:15

– Det er gjort en heroisk innsats både av entreprenørene og av våre egne folk gjennom natten. Det er betryggande å se at beredskaporganisasjonen fungerer, og all ros til alle som kunne kaste seg rundt på kort tid og bidra i en kritisk situasjon, sier byggeleder Frode Tufteland i en melding fra Statens vegvesen.

Både geolog, elektroressurser og annet personell ble mobilisert. Så snart skadeomfanget ble avklart, gjorde vi de nødvendige repararasjonane, legger han til.

Kollonekjøring

Det var litt før klokken 15.00 onsdag at en bil tok fyr inne i tunnelen.

Klokken 06.00 i dag tidlig ble tunnelen åpnet for første kolonne, og fra klokken 06.30 var den fri ferdsel.

– Vi kan ikke love at vi klarer å åpne våre tunneler like raskt hver gang etter en bilbrann, presiserer Tufteland.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.