De karakteristiske portalene av platehvelv i hver ende av Sifjordskaret tunnel vil bli beholdt, men mellom dem blir det total fornyelse. Bildet viser søndre portal.
De karakteristiske portalene av platehvelv i hver ende av Sifjordskaret tunnel vil bli beholdt, men mellom dem blir det total fornyelse. Bildet viser søndre portal. (Bilde: Google)

Implenia leder på Senja

Fire entreprenører vil oppgradere to tunneler på Senja. Implenia vil ha 11,727 millioner kroner for jobben. Det holder til en ledelse på over 15 prosent.

De to tunnelene er Steinfjordtunnelen i Berg kommune og Sifjordskaret tunnel i Torsken kommune. Den første inngår i fv 262, den andre i fv 243.

De tre som har gitt anbud bortsett fra Implenia, er Gjerden Fjellsikring fra Lardal (13,566 mill.), HAK Entreprenør fra Alta (14,175 mill.) og BMO Tunnelsikring fra Kongsberg (18,997 mill.).

Jobben gjelder først og fremst vann- og frostsikring. All gammel PE-skum skal demonteres og erstattes med ny. Til sammen skal 800 kvm ned og 3 000 kvm opp. Det nye PE-skummet skal sikres med 400 kbm sprøytebetong.

Oppdraget omfatter også noe sprenging og fjellsikring. 300 sikringsbolter skal monteres i de to tunnelene.

Steinfjordtunnelen ble åpnet allerede i 1972. Den er 1 300 meter lang. Sifjordskaret tunnel, som ble åpnet i 1990, er 900 meter lang.

Begge har dermed en alder og en lengde som tilsier at de må oppgraderes for at kravene i tunneldirektivet skal imøtekommes, men det skjer ikke i denne omgang. Oppgradering av det elektriske anlegget i tunnelene blir lyst neste år.

Forsiden akkurat nå